Terjed a hároméves hűségidő az USA-ban

Érdekes folyamat vette kezdetét az Egyesült Államok távközlési piacán, az AT&T mobilszolgáltató után immáron a Verizon Wireless is csak 36 hónapos szerződéssel teszi lehetővé az okostelefonok részlefizetésre való megvásárlását, azaz három év hűségidőt kell bevállalniuk az ügyfeleknek.

Forrás: Origo.hu2022. 02. 04. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgáltató eddig 24 és 30 hónapos szerződéseket kínált az okostelefonokat tőle vásárlóknak – derül ki az Origo.hu cikkéből.

A 36 hónapos előfizetésekre váltás elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt években jelentősen kitolódott az okostelefonok életciklusa, a korábbi kettő helyett jelenleg már nagy átlagban inkább háromévente cserélnek okostelefont az ügyfelek. Emiatt a szolgáltatóknak egyre könnyebb rábeszélniük őket, hogy három évre kötelezzék el magukat a szolgáltatásaik használata mellett, hiszen így harmadával kitolódik a választott mobil kamatmentes részletfizetésének ideje.

Emiatt vagy alacsonyabb lesz a havonta befizetendő számlájuk összege, vagy a számukra elfogadhatónak ítélt havidíjért cserébe jóval drágább készüléket kaphatnak.

A tapasztalatok szerint a szerződések lejárta után a többség marad az addigi mobilszolgáltatójánál, ott ír alá újabb hűségszerződést a következő telefonjának vásárlásakor, így az ügyfelek jókora tábora számára lehet ráció az ajánlatban. Ettől függetlenül jó kérdés, hogy az ügyfelek sokkal hosszabb időre való elkötelezése mennyire tesz jót a szolgáltatók közti piaci versenynek, a rivalizálás csökkenésének árát természetesen a fogyasztók fogják majd megfizetni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.