Véletlenül egy egész várost lekapcsolt az internetről egy francia apuka

A családfő egy borzalmas megoldással akarta rávenni a gyerekeit, hogy kevesebb időt töltsenek az interneten – írja a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság2022. 02. 21. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy francia apuka, aki kétségbeesetten próbálta megakadályozni, hogy gyerekei túl sok időt töltsenek a közösségi médiával, véletlenül egy egész város internethez való hozzáférést blokkolta, írta a France Bleu Gascogne értesülései alapján a New York Post.

A meg nem nevezett apuka akár hat hónap börtönbüntetésre és egy komolyabb pénzbírságra is számíthat, amiért egy zavaró berendezéssel megszakította Messanges város internetkapcsolatát, ami a francia törvények szerint illegális.

Az apa azért vásárolta a zavarót, hogy blokkolja otthonában az internetkapcsolatot éjfél és hajnali három óra között, amikor gyermekei a legaktívabbak voltak a közösségi médiában – közölték a hatóságok. 

A férfi azonban nem tudta, hogy a készülék nemcsak házának, hanem a mintegy 1000 lakosú délnyugat-franciaországi tengerparti város egészének internetkapcsolatát is blokkolta.

Amikor a helyiek kimaradásokat jelentettek, a szolgáltatók vizsgálatot indítottak, amelyet aztán a Nemzeti Frekvenciaügynökséghez (Agence Nationale des Fréquences, ANFR) továbbítottak.

A tisztviselőknek sikerült detektálniuk az apa otthonában a zavaró berendezést, amely blokkolta a Wi-Fi és a mobiltelefon jeleit is.

A férfi ellen most büntetőeljárás indult, és akár hat hónap börtönbüntetés is várhat rá. Emellett akár 30 000 eurós pénzbírsággal is számolhat, valamint 450 eurós illetéket kell fizetnie az ANFR-nek a vizsgálatért.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.