Virtuális kastélyban tartotta lagziját egy indiai pár

Miközben a menyasszony és a vőlegény még a személyes szertartással volt elfoglalva, avatárjaik már fogadták a vendégeket a kastélyban.

Forrás: MTI2022. 02. 15. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A metaverzumos esküvő ötletét az adta, hogy a pár lakóhelyén, Tamil Nadu államban a közelmúltban a pandémia miatt korlátozták a rendezvények létszámát, így legfeljebb száz vendéget hívhattak volna az esküvőjükre. 

Dzsananganandini Ramaszvami és Dinesh Ksatrija azonban az indiai hagyományokhoz híven jóval nagyobb lagzit akart rendezni, családjaik és barátaik részvételével.

A pár ezért felfogadott egy indiai blokklánc startupot, hogy építsen nekik egy virtuális kastélyt. Az épületet a Harry Potter-filmekből ismert Roxfort varázslóiskola ihlette, mivel mindketten nagy rajongói J. K. Rowling regényfolyamának.

A kastélyba mintegy 6000 vendég jelentkezett be avatárjával az interneten keresztül: bejárták a virtuális épületet, kapcsolatba léptek egymással, zenét hallgattak és különböző előadásokat néztek kivetítőn.

Miközben a menyasszony és a vőlegény még a személyes szertartással volt elfoglalva, avatárjaik már fogadták a vendégeket a kastélyban. Később már a pár vette át avatárjaik irányítását.

A lagzi végén a menyasszony és a vőlegény avatárjait NFT-ként (nem helyettesíthető tokenként) adták el egy helyi virtuális piacon. Az NFT-k népszerűsége az utóbbi időben világszerte, így Indiában is jelentősen megnőtt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.