Még egyszerűbb lesz a szövegszerkesztés

Új funkcióval bővül a Google Dokumentumok.

Forrás: Vg.hu2022. 05. 26. 11:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Verge beszámolója szerint apró, de sok kényelmetlenséget megspóroló új funkcióval bővül a Google Dokumentumok: mostantól egyszerre több szövegrészletet is ki lehet majd jelölni. Már nem fog pluszmunkát okozni, ha két formázni kívánt mondat a szöveg két külön bekezdésében van – írja a VG.

A szövegrészletek kijelölése egyszerű lesz: az első formázni kívánt egység kijelölése után lenyomva kell tartani a Control vagy Command (⌘) billentyűt (attól függően, hogy Mac vagy Windows gépről van-e szó), és kijelölni a többi szövegrészt. Ezek után már csak ki kell választani az eszköztárból a megfelelő formázást.

Szinte jelentéktelennek tűnhet ez az új funkció, viszont azok munkáját, akik rendszeresen szövegekkel, így szövegszerkesztő programokkal is dolgoznak, biztosan megkönnyíti – magyarázza a VG.

Eddig ezt a problémát a formátummásolóval lehetett megoldani, azonban a formázni kívánt szövegek mennyiségétől függően ez igen sok kattintást és időt jelenthetett.

A többszörös kijelölés a formázáson kívül kivágásra, áthelyezésre vagy több mondathoz tartozó megjegyzés beszúrására is használható lesz.

A Google azt írja, hogy az új funkciót a következő 15 napban teszi elérhetővé.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.