időjárás 22°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Még egyszerűbb lesz a szövegszerkesztés

Forrás: Vg.hu
2022.05.26. 11:19 2022.05.26. 11:22
Még egyszerűbb lesz a szövegszerkesztés

Új funkcióval bővül a Google Dokumentumok.

A The Verge beszámolója szerint apró, de sok kényelmetlenséget megspóroló új funkcióval bővül a Google Dokumentumok: mostantól egyszerre több szövegrészletet is ki lehet majd jelölni. Már nem fog pluszmunkát okozni, ha két formázni kívánt mondat a szöveg két külön bekezdésében van – írja a VG.

A szövegrészletek kijelölése egyszerű lesz: az első formázni kívánt egység kijelölése után lenyomva kell tartani a Control vagy Command (⌘) billentyűt (attól függően, hogy Mac vagy Windows gépről van-e szó), és kijelölni a többi szövegrészt. Ezek után már csak ki kell választani az eszköztárból a megfelelő formázást.

Szinte jelentéktelennek tűnhet ez az új funkció, viszont azok munkáját, akik rendszeresen szövegekkel, így szövegszerkesztő programokkal is dolgoznak, biztosan megkönnyíti – magyarázza a VG.

Eddig ezt a problémát a formátummásolóval lehetett megoldani, azonban a formázni kívánt szövegek mennyiségétől függően ez igen sok kattintást és időt jelenthetett.

A többszörös kijelölés a formázáson kívül kivágásra, áthelyezésre vagy több mondathoz tartozó megjegyzés beszúrására is használható lesz.

A Google azt írja, hogy az új funkciót a következő 15 napban teszi elérhetővé.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.