Nehezebbé válhat ennek az operációs rendszernek a telepítése

A Windows 11 Pro-nál kötelezővé válik az aktív netkapcsolat és a Microsoft-fiók használata.

2022. 05. 10. 10:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes felhasználók számára kellemetlen újítással jön a Windows 11 várhatóan idén nyáron vagy ősszel érkező második főverziója, a 22H2 jelzésű kiadástól kezdve a tiszta telepítésekor kötelező lesz az aktív netkapcsolat és a Microsoft-fiók megléte, ezek nélkül nem lehet majd befejezni az installációt – írja az Origó.

Az operációs rendszer otthoni felhasználóknak szánt kiadásában a kérdéses limitációk már eddig is jelen voltak, azonban a Pro kiadást választóknak lehetőségük volt az offline telepítésre, továbbá helyi felhasználói fiók létrehozására a folyamat végén. Ezek az opciók a jövőben már csak a Windows 11 Enterprise esetében lesznek elérhetőek.

A fejlemény ellenére a Windows 11 Pro végső soron használható marad Microsoft-fiók nélkül is, a telepítést követően csak létre kell hozni egy adminisztrátori jogosultságú helyi felhasználói fiókot, majd abba átlépve törölhető az installáció során létrehozott online fiók.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.