időjárás 4°C Karola, Károly 2022. January 28.
logo

Teljesen megbénítható volt az iPhone és az iPad

Forrás: origo.hu
2022.01.13. 17:02 2022.01.13. 19:32
Teljesen megbénítható volt az iPhone és az iPad

Emellett több másik problémát is orvosol a legújabb szoftverfrissítésük – írja az Origó.

Elérhetővé tette a modern iPhone és iPad eszközeire a 15.2.1-es szoftverfrissítést az Apple. A verziószámból sejthetően egy hibajavító kiadásról van szó, új funkciókat nem ad hozzá az iOS és az iPadOS tudásához, de a befoltozott sérülékenységek miatt nem érdemes sokáig halogatni a telepítését.

A 15.2.1-es szoftver talán legfontosabb javítása az okosotthonos kütyük vezérlésére kitalált HomeKit keretrendszert érinti, a DoorLock névre keresztelt hibát a magát kezdő biztonsági kutatónak tituláló Trevor Spiniolas fedezte fel. A sebezhetőséggel kiüthetőek voltak az iPhone és iPad eszközök: különleges nevet kellett adni a HomeKitet használó kütyüknek, mire lefagytak a mobileszközök, a kellemetlen jelenség ráadásul az újraindításukat követően automatikusan előjött.

A további javított hibák közül kiemelhető, hogy fotók icloudos linkként való elküldése után nem feltétlenül töltődtek be a csevegések, továbbá egyes CarPlay-alkalmazások kezelőfelületei bizonyos körülmények között nem reagáltak az érintésekre.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: iPad (Fotó: Pexels)