Alapvető mobilos funkció miatt perlik a Samsungot

Szabadalmat sérthet a hátralévő akkus üzemidőt becslő algoritmus – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: Origo2022. 06. 05. 10:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb a köznyelvben szabadalmi trollnak titulált ügyvédi irodával kell megküzdenie a Samsungnak, a szellemi tulajdonokat mások beperlése céljából felvásárló K. Mirza LLC szerint a „fiatalabb" androidos eszközök hátralévő akkus üzemidőt megbecsülő funkciója sértheti az egyik szabadalmát.

A kérdéses szabadalmat eredetileg egy holland kutatóintézet jegyeztette be, az algoritmus különböző körülményeket figyelembe véve, elsősorban a felhasználó viselkedése alapján próbálja meghatározni a mobileszközök hátralévő akkus üzemidejét.

Az üzemidőbecslési funkció emberemlékezet óta elérhető az androidos okostelefonokban, azonban a perirat alapján a felperes csak az Android aránylag korai verzióit futtató eszközök esetében gondolja megalapozottnak a megsértésének vádját. Emiatt ha bíróság elé is kerül az ügy, akkor az újonnan kapható Galaxy modellek értékesítésének felfüggesztését valószínűleg nem kérheti a Mirza.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Az újabb modelleket elméletileg nem érinti a pereskedés (Fotó: Shane Symonds)

 


 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.