Megszűnik az LCD-panelek gyártása a Samsungnál

A vártnál fél évvel korábban zárhat le egy korszakot a cég, csökkenteni próbálhatja a kárát – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 05. 31. 14:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régóta nem jövedelmező az LCD-kijelzőpanelek gyártása a Samsung Display számára, a termelésük 2014. januári csúcspontjához képest mostanra 63,4 százalékkal csökkent a megjelenítők eladási ára. Ennek részbeni oka, hogy kínai BOE és a tajvani AU Optronics piacra való belépésével a fogyasztók számára kedvező árharc kezdődött a piacon.

A talán túlságosan agresszívé vált versengés miatt a Samsung Display már 2020-ban be kívánta fejezni az LCD-gyártást, ám a koronavírus-járvány hatására emelkedni kezdett a például tévékben, mobilokban, tabletekben, laptopokban, monitorokban használt panelek ára, plusz az anyacég Samsung Electronics is jelezte, hogy a rivális LG-től való vásárlás helyett inkább házon belülről kívánja beszerezni a megjelenítőket, így végül 2022 végére lett halasztva az utolsó gyártósorok leállítása.

A dél-koreai The Elec információi szerint most újból változott a helyzet, a Samsung Display a várthoz képest fél évvel korábban, már idén június végén leállíthatja az LCD-gyártást, feltehetően a veszteségeinek minimalizálása céljából.

 

Borítókép: Az OLED és a kvantumpontos kijelzők gyártására kíván fókuszálni a Samsung Display (Fotó: Samsung)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.