Öt trükk, amit minden okostelefon-használónak érdemes tudnia

Az okostelefonok, tabletek és laptopok érzékeny készülékek. A Híradóo.hu cikke szerint sok olyan technikai hibát elkövethetünk, amelyről eszünkbe sem jut, hogy megrövidíti eszközeink élettartamát.

Forrás: Hirado.hu2022. 03. 10. 11:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Az akkumulátor töltöttségi szintje

A telefonokban található lítiumion akkumulátor vagy Li-ion akkumulátor akkor bírja a legtovább, ha folyamatosan 30 és 80 százalék között tartjuk a töltöttségi szintettanácsolja a Today. Az optimális tartomány fenntartását meghálálja az akkumulátor.

2. Tartsuk optimális hőmérsékletben a telefont

Az Apple és a Samsung vállalat mellett több készülékgyártó cég is hangsúlyozza, hogy az okostelefonokat nem szabad szélsőséges időjárási körülményeknek kitenni. Ezért igyekezzünk 0 és 35 Celsius-fok között tartani telefonunkat, minden esetben a közvetlen napfénytől védve. Az optimális helyen tartás a többi technikai eszközre is vonatkozik, ne tartsuk például a laptopot egy olyan asztalon, ahova folyamatosan odatűz a nap, mert tönkreteheti az eszközt – írja a Híradó.hu.

3. Felesleges mániákusan bezárni az alkalmazásokat

Az okostelefonokat úgy tervezték, hogy a háttérben nyitva tartsák az alkalmazásokat. A nyitott alkalmazások folyamatos bezárása elülteti fejünkben azt a gondolatot, hogy rendet tartunk a készüléken, azonban egy bezárt alkalmazást megnyitni nagyobb energiabefektetést igényel, mintha a tálcáról nyitná meg a telefon.

4. Szabjuk személyre a telefont

Azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél nincs letiltva a háttérfrissítés, automatikusan szinkronizálják az adatokat és frissítenek, ebbe pedig az általunk aktívan nem használt alkalmazások is beletartoznak, ezzel merítve az akkumulátort. A készülék alkalmazásbeállításainál letilthatjuk a napi szinten nem használt appok háttérfrissítését, ezzel megkönnyítve az akkumulátor életét.

5. Tegyük valóban biztonságossá készülékünket

Ma már „kész életveszély” a könnyen megjegyezhető jelszavak használata, mint például a legdivatosabb „123456” vagy a születésnapunk dátuma.

Az iOS- és az Android-alapú telefonok többsége ma már rendelkezik beépített jelszókezelővel, a legnépszerűbb böngészők pedig több eszközön keresztül is képesek szinkronizálni a jelszavakat. 

Több biztonságos jelszókezelő alkalmazás közül is választhatunk már, ilyen például a 1Password, a LastPass vagy a Bitwarden nevű applikáció.Adataink és jelszavaink védelme érdekében érdemes engedélyezni a kétfaktoros hitelesítést a telefonon. 

A kétfaktoros hitelesítés egy biztonsági funkció, amely egy speciális kód megadását vagy a bejelentkezési kísérlet megerősítését kéri minden olyan alkalommal, amikor valaki olyan böngészőből vagy mobileszközről próbál belépni, ami nem azonosítható.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.