Holnaptól vége az Internet Explorernek

Megszünteti június 15-től a Microsoft az Internet Explorer (IE) internetböngésző támogatását, és a böngészőt a Windows 10 legtöbb verziójából el is távolítják – emlékeztett a redmondi székhelyű techcég.

Forrás: MTI2022. 06. 14. 9:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft tavaly jelentette be az IE fokozatos visszavonását és már 2021-ben megkezdte a kivezetés folyamatát, jóllehet az IE-alapú webhelyeket és alkalmazásokat, beleértve a biztonsági frissítéseket a beépített IE-móddal rendelkező, gyorsabb és biztonságosabb Microsoft Edge továbbra is automatikusan támogatja.

Az IE-t először a Windows 95 operációs rendszerhez tartozó kiegészítőként adták ki, és sokáig a legnépszerűbb böngészőnek számított: 2003-ban a felhasználási aránya mintegy 95 százalékos volt. A Firefox 2004-es, majd a Google Chrome 2008-as indulásával, illetve a mobiltelefonos alkalmazások elterjedésével – melyek nem támogatták a böngészőt – a népszerűsége jelentősen visszaesett.

A vállalat 2016-ban felhagyott az IE fejlesztésével, a Windows 11 operációs rendszerben pedig a böngésző már nincs benne.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash/Belák Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.