Véghajrában a 3G mobilhálózat lekapcsolása

A leginkább érintett ügyfeleket közvetlenül is értesítette a Telekom – írja a Fejér megyei hírportál, a feol.hu.

Forrás: feol.hu - MEDIAWORKS2022. 06. 13. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 1-től már sehol nem lesz elérhető a Magyar Telekom 3G hálózata. Az ügyfelek természetesen nem maradnak szolgáltatás nélkül azt követően sem: a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll mind a hang-, mind az adatforgalom céljára.

A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat tudja átvenni. A leginkább érintett ügyfeleket a Telekom a változásokról SMS-ben, több körben is értesítette.

A Telekom több körben, SMS-ben keresi meg azon ügyfeleit, akiket a változás leginkább érinthet:

akik az elmúlt időszakban mobilinterneteztek a 3G hálózaton, és a készülékbeállításuk, a régi SIM kártyájuk vagy a legfeljebb 3G-képes készülék használata miatt a lekapcsolás után nem érnék el a Telekom mobilinternet szolgáltatását.

Ezen felül a Telekom létrehozott egy weboldalt, ahol praktikus információkkal látja el az érdeklődőket, hogy megállapíthassák, őket érinti-e a technológiaváltás. A honlap segítségével az ügyfelek ellenőrizhetik, hogy 4G- illetve 5G-képes-e a készülékük és a SIM kártyájuk, és hogy milyen hálózatra kapcsolódik. Ezt követően útmutatást kapnak a készülékbeállítások esetlegesen szükséges módosításához (például a készülék beállítása ne kizárólag a 3G hálózat használatát engedélyezze).

A régi SIM kártyákat a Telekom üzletekben vagy online igénylés esetén futáros kiszállítással díjmentesen cserélik újra. A szolgáltató javasolja, hogy mindenki ellenőrizze készüléke beállításait, érdemes gondolni az idősebb családtagok által használt, gyakran régebbi típusú eszközökre is.

A Magyar Telekom csatlakozott az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) mobilkészülékcsere-támogatási programjához is, így február 14-től a 

Telekom üzletekben is kérhető a bruttó 20 ezer forintos támogatás régi, 3G-képes mobilkészülék 4G- vagy 5G-képes készülékre való cseréjénél. 

Május 9-től pedig a 2G-képes mobiltelefonok is lecserélhetők a program keretében, amely a keret kimerüléséig vagy július 17-ig tart.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.