Évekig lélegeztetőgépen maradhat a népszerű operációs rendszer

További három éven át készülhetnek hozzá fizetős biztonsági frissítések – írja az Origó.

Forrás: Origo2022. 07. 17. 19:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly január közepén megszűnt a sokak számára kedves Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, azóta az otthoni felhasználók jogtalan trükközés nélkül nem kapnak hozzá biztonsági frissítéseket, míg a vállalati és a kormányzati ügyfelek az Extended Security Updates (ESU) programon keresztül 2023 januárjáig igényelhetik a felfedezett sérülékenységek javításait a kívánt számítógépeikre.

Most úgy tűnik, hogy a kérdéses időpontban mégsem szűnik majd meg a Windows 7 fizetős támogatása, a rendszerhez júliusban kiadott biztonsági javításokban a Deskmodder írója olyan az ESU-val kapcsolatos licenceket és kulcsokat talált, amelyek alapján a Microsoft egészen 2026 januárjáig hajlandó lesz biztonsági frissítéseket készíteni hozzá.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.