Hiába vonult ki papíron az országból, mégis tovább árulja játékait a Sony az oroszoknak

Párhuzamos import keretében értékesíti a videojátékokat Playstation-e és PC-re.

Forrás: Vg.hu2022. 07. 11. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sony párhuzamos import keretében értékesíti a videojátékokat a Playstation 4 és 5 konzolokra, valamint PC-kre az orosz piacon – írja a TASZSZ hírei alapján a VG.

Az orosz hírügynökség szerint a Gran Turismo 7 és a Ghostwire Tokyo videojátékok jelentek meg orosz felirattal a Wildberries és az Ozon online kiskereskedőknél annak ellenére, hogy a játékok oroszországi megjelenését a Sony 2022 márciusában törölte, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Közben más kiskereskedők továbbra sem kapnak szállítmányokat, emiatt is Oroszországban csökken a kereslet a játékok iránt. 

A Wildberries közlése szerint az oroszok általában elkezdtek aktívan vásárolni PC-re és konzolokra szánt lemezes játékokat – 2022 első felében a cég pénzben kifejezett eladásai 3,3-szorosára nőttek az előző évhez képest, egységben kifejezve az eladások a 2,7-szeresére nőttek. A vásárlók körében a legnépszerűbb játékok a GTA 5, a Cyberpunk 2077 és az Elden Ring Playstation 4-es játékok voltak. A PC-s játékosok az év első felében Assassin's Creed IV-et, Nail'det és Sacred 3-at vásárolták meg a leggyakrabban. A cég megjegyezte, hogy a dobozos játékokban nincs hiány. 

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.