Sokak lelkébe belegázolt a mobiltelefon feltalálója

Meghívták a reggeli tévéműsorba, kinevette a napi öt órát mobilozó műsorvezetőt.

Forrás: Origo.hu2022. 07. 03. 9:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghívták a reggeli tévéműsorba, kinevette a napi öt órát mobilozó műsorvezetőt.Olyan két évtizede egyre gyakoribb aggodalom a potenciálisan egészségtelen mennyiségű mobilozás, a Statista tavalyi adatai szerint az amerikaiak 46 százaléka napi öt-hat órát tölt a készülékének használatával, míg 11 százalék hétnél több órát vallott be a felmérés során, azaz a válaszadók 43 százaléka tölt el öt óránál kevesebb időt a tevékenységgel – olvasható az Origó cikkében.

A mobiltelefon feltalálója nemrég a BBC Breakfast tévéműsor vendégeként potenciálisan sokak lelkébe belegázolt, a 93 éves Martin Cooper állítása szerint naponta az idejének öt százalékát sem tölti mobilozással.

A téma úgy került elő, hogy az egyik műsorvezető bevallotta a napi átlag öt óra telefonhasználatát, mire a mérnökTényleg? Napi öt órát töltesz ezzel? Kezdj már valamit az életeddel!reakcióval kinevette.

A világ első mobiltelefonjának prototípusát 1973-ban készítette el Martin Cooper, azonban piacra csak 1983-ban került Motorola DynaTAC 8000X néven. A készülékbe harminc telefonszám volt menthető, a beszélgetési ideje harminc percre rúgott, miközben tíz órába tellett az akkujának feltöltése. Az ára 3995 dollár volt, ami manapság bőven tízezer dollár feletti összeget jelent, így a mai ezer dollár feletti prémiummobilok kifejezetten olcsónak tűnnek a korszakalkotó kütyühöz képest.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Martin Cooper (Forrás: Origo.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.