időjárás 21°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Sokak lelkébe belegázolt a mobiltelefon feltalálója

Forrás: Origo.hu
2022.07.03. 09:40 2022.07.03. 10:04
Sokak lelkébe belegázolt a mobiltelefon feltalálója

Meghívták a reggeli tévéműsorba, kinevette a napi öt órát mobilozó műsorvezetőt.Olyan két évtizede egyre gyakoribb aggodalom a potenciálisan egészségtelen mennyiségű mobilozás, a Statista tavalyi adatai szerint az amerikaiak 46 százaléka napi öt-hat órát tölt a készülékének használatával, míg 11 százalék hétnél több órát vallott be a felmérés során, azaz a válaszadók 43 százaléka tölt el öt óránál kevesebb időt a tevékenységgel – olvasható az Origó cikkében.

A mobiltelefon feltalálója nemrég a BBC Breakfast tévéműsor vendégeként potenciálisan sokak lelkébe belegázolt, a 93 éves Martin Cooper állítása szerint naponta az idejének öt százalékát sem tölti mobilozással.

A téma úgy került elő, hogy az egyik műsorvezető bevallotta a napi átlag öt óra telefonhasználatát, mire a mérnökTényleg? Napi öt órát töltesz ezzel? Kezdj már valamit az életeddel!reakcióval kinevette.

A világ első mobiltelefonjának prototípusát 1973-ban készítette el Martin Cooper, azonban piacra csak 1983-ban került Motorola DynaTAC 8000X néven. A készülékbe harminc telefonszám volt menthető, a beszélgetési ideje harminc percre rúgott, miközben tíz órába tellett az akkujának feltöltése. Az ára 3995 dollár volt, ami manapság bőven tízezer dollár feletti összeget jelent, így a mai ezer dollár feletti prémiummobilok kifejezetten olcsónak tűnnek a korszakalkotó kütyühöz képest.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Martin Cooper (Forrás: Origo.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.