Elérhető az új szuperbiztonságos mód

Még fel sem fedezett sebezhetőségek kihasználása blokkolható vele.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 08. 12:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még fel sem fedezett sebezhetőségek kihasználása blokkolható vele – olvasható az Origó cikkében.Hetek óta nyilvánosan tesztelt újdonság vált mindenki számára elérhetővé a Microsoft Edge 104 megérkezésével, a céges rendszergazdák és a biztonságukra különösen adók a fokozott biztonságú üzemmóddal némi sebességet és kényelmet feláldozva elejét vehetik rengeteg a böngészőben lapuló, még fel sem fedezett sebezhetőség kihasználásának.

A fokozott biztonságú üzemmód két dolgot tesz: egyrészt kikényszeríti az Edge böngészőben az összes rendelkezésre álló, opcionális hardveres és szoftveres biztonsági funkció használatát, másrészt pedig letiltja a JavaScript kódok feldolgozásakor a sebesség növelésére kitalált just-in-time működést. Az utóbbi csak a forráskódok azon részét fordítja a processzor által közvetlenül végrehajtható gépi kódra, amelyekre ténylegesen szükség van, így nem kell szükségtelen munkára időt és erőforrásokat pazarolni.

Az új üzemmód gyárilag nem aktív, a bekapcsolására az Edge főmenü → Beállítások → Adatvédelem és biztonság → Fokozza a biztonságát a weben szekcióban van mód. A felhasználók a böngészési szokásaiktól és egyéb körülményektől függően háromféle mód közül választhatnak, manuálisan webhelyeket fehérlistázhatnak a hatálya alól, továbbá InPrivate-böngészéskor kényszeríthetik legszigorúbb mód használatát.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.