időjárás 3°C Ignác 2023. február 1.
logo

Tévét is lehet nézni az új almás okosórán?

Forrás: Híradó.hu
2022.09.14. 18:33
Tévét is lehet nézni az új almás okosórán?

Az Apple nemrég mutatta be a strapabíró Apple Watch Ultrát – nagyobb, fényesebb 49 milliméteres képernyője van, fizikai gombot kapott, nagyobb akkumulátorral és jobb hangszórókkal kapható –, amelyet szélsőségesebb körülményekhez terveztek. A 800 dolláros okosórát máshogy is lehet használni, méghozzá tévénézésre – olvasható a Híradó.hu cikkében.

A japán Seiko óragyártó 1982-ben már bemutatott egy olyan karórát, amely képes volt UHF és VHF csatornák vételére, bár a tényleges vevőegység egy hatalmas övcsomagban volt, amelyet a csuklón lévő LCD-képernyőhöz kellett csatlakoztatni. 

Az ötlet sosem vált igazán népszerűvé, de egy olyan izgalmas és futurisztikus televíziózási élményt hozott, amelyet még mindig nem értünk el 

közölte a The Vegre.

Amikor az eredeti Apple Watch 2015-ben piacra került, a Seiko tévés órájára is történtek utalások. Ez végül is egy futurisztikus, Bond-szerű csuklón hordható számítógép volt.

Hét évvel később azonban alig-alig bővült a készülék videónézés-funkciókkal.

A két mód, amellyel eddig bármilyen videót meg lehetett nézni az az, hogy valaki küld egy klipet iMessage-en keresztül, majd az Apple Watchról meg lehet nézni, vagy letölteni a WatchTube nevű, harmadik féltől származó alkalmazást, amely egy kicsit hibás, és sok videólejátszási funkciót nem tartalmaz.

Egyik módszer sem közelíti meg a tévézés élményét. Az Apple Watch Ultra képernyőjének, hangszórójának és akkumulátorának frissítésével a videótámogatás már sokkal jogosabb kérés. Az Apple Watch Ultra akciógombja remekül alkalmas lenne csatornaváltásra egy tévés alkalmazásban, például a YouTube TV-n vagy egy videó visszatekerésére 30 másodperccel.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.