Tévét is lehet nézni az új almás okosórán?

A cég nemrég mutatta be új termékét, amelyet szélsőségesebb körülményekhez terveztek.

Forrás: Híradó.hu2022. 09. 14. 18:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple nemrég mutatta be a strapabíró Apple Watch Ultrát – nagyobb, fényesebb 49 milliméteres képernyője van, fizikai gombot kapott, nagyobb akkumulátorral és jobb hangszórókkal kapható –, amelyet szélsőségesebb körülményekhez terveztek. A 800 dolláros okosórát máshogy is lehet használni, méghozzá tévénézésre – olvasható a Híradó.hu cikkében.

A japán Seiko óragyártó 1982-ben már bemutatott egy olyan karórát, amely képes volt UHF és VHF csatornák vételére, bár a tényleges vevőegység egy hatalmas övcsomagban volt, amelyet a csuklón lévő LCD-képernyőhöz kellett csatlakoztatni. 

Az ötlet sosem vált igazán népszerűvé, de egy olyan izgalmas és futurisztikus televíziózási élményt hozott, amelyet még mindig nem értünk el 

közölte a The Vegre.

Amikor az eredeti Apple Watch 2015-ben piacra került, a Seiko tévés órájára is történtek utalások. Ez végül is egy futurisztikus, Bond-szerű csuklón hordható számítógép volt.

Hét évvel később azonban alig-alig bővült a készülék videónézés-funkciókkal.

A két mód, amellyel eddig bármilyen videót meg lehetett nézni az az, hogy valaki küld egy klipet iMessage-en keresztül, majd az Apple Watchról meg lehet nézni, vagy letölteni a WatchTube nevű, harmadik féltől származó alkalmazást, amely egy kicsit hibás, és sok videólejátszási funkciót nem tartalmaz.

Egyik módszer sem közelíti meg a tévézés élményét. Az Apple Watch Ultra képernyőjének, hangszórójának és akkumulátorának frissítésével a videótámogatás már sokkal jogosabb kérés. Az Apple Watch Ultra akciógombja remekül alkalmas lenne csatornaváltásra egy tévés alkalmazásban, például a YouTube TV-n vagy egy videó visszatekerésére 30 másodperccel.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.