időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

A Digipédia segíti az online tér biztonságos és tudatos használatát

Forrás: MTI
2022.10.21. 12:56 2022.10.21. 13:03
A Digipédia segíti az online tér biztonságos és tudatos használatát

Az online tér biztonságos és tudatos használatát segíti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) online tudástára, a Digipedia, amely szakmailag megalapozott, hiteles válaszokat ad a digitális világ használatához kapcsolódó kérdésekre – tájékoztatta az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

Közleményük szerint a szakértőik által összeállított platform célja, hogy referenciapont legyen mindazok számára, akik tájékozódni szeretnének a technológiai eszközökkel és online platformokkal kapcsolatos kérdésekben.

Az ingyenesen elérhető, folyamatosan bővülő tartalmak konkrét, kézzelfogható tanácsokkal segítik a sikeres és biztonságos eligazodást a virtuális térben.

A Digipedia folyamatosan bővülő tartalomlistája olyan témákat ölel fel, mint a személyes adatvédelem és a phishing, az 5G és az okosotthonok, a fintech megoldások és a kriptovaluták, az online zaklatás elkerülése, a hasznos szűrőszoftverek használata, az e-banking, a biztonságos online vásárlás.

Emellett olyan etikai, pszichológiai kérdésekre is választ kaphatnak az olvasók, mint az internetfüggőség jeleinek felismerése, hogyan kerülhető el, hogy az online térben nem kívánt képek és információk terjedjenek róluk, és hogyan érdemes szűrni az információkat az influenszerekkel teli közösségi médiában – írták a kommünikében.

A Digipedia tudástára a www.digipedia.hu oldalon érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.