időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Megrázó előzetes miatt kért vizsgálatot egy néző az egyik tévécsatornára

Forrás: MTI
2022.10.07. 12:51 2022.10.07. 12:53
Megrázó előzetes miatt kért vizsgálatot egy néző az egyik tévécsatornára

Korhatáros televíziós sorozat előzetesét, valamint körzeti rádió műsorstruktúráját vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint nézői bejelentés érkezett a hatósághoz, miszerint a Prime csatornán futó Dr. Balthazar című sorozat szeptember 2-án vetített epizódjának előzetese felkavaró jeleneteket tartalmazott.

 

A médiatanács megállapította, hogy a Prime médiaszolgáltató a műsorszámot 15 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába sorolta és a magyar szabályoknak megfelelő időpontban, 21 óra után sugározta, de azt nem vette figyelembe, hogy egy adott műsorszámot beharangozó előzetes is kizárólag a műsorszám besorolása szerinti időpontban kerülhet adásba.

 

Mivel a Prime Romániában bejegyzett társaság, a román médiaszabályok vonatkoznak rá, ezért a médiatanács értesíti a román társhatóságot a felmerült jogsértésről, valamint továbbítja a vizsgálat eredményét és a hatóság álláspontját - olvasható a közleményben.

A médiatanács elemezte a Tatabánya-Komárom-Esztergom körzetében fogható Forrás Rádió műsorait június 20-26. között, hogy lássa, a rádió műsorstruktúrája megfelel-e a hatósági szerződésében vállalt kötelezettségeknek. A vizsgálat megállapította, hogy a médiaszolgáltató a szerződésében meghatározottakhoz képest kevesebb hír- és közszolgálati műsort, valamint a helyi közéletet bemutató programot kínált a hallgatóinak. A hatóság ezért bírságot rótt ki a Forrás Rádió médiaszolgáltatójára - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.