Megrázó előzetes miatt kért vizsgálatot egy néző az egyik tévécsatornára

Korhatáros televíziós sorozat előzetesét, valamint körzeti rádió műsorstruktúráját vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 10. 07. 12:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint nézői bejelentés érkezett a hatósághoz, miszerint a Prime csatornán futó Dr. Balthazar című sorozat szeptember 2-án vetített epizódjának előzetese felkavaró jeleneteket tartalmazott.

 

A médiatanács megállapította, hogy a Prime médiaszolgáltató a műsorszámot 15 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába sorolta és a magyar szabályoknak megfelelő időpontban, 21 óra után sugározta, de azt nem vette figyelembe, hogy egy adott műsorszámot beharangozó előzetes is kizárólag a műsorszám besorolása szerinti időpontban kerülhet adásba.

 

Mivel a Prime Romániában bejegyzett társaság, a román médiaszabályok vonatkoznak rá, ezért a médiatanács értesíti a román társhatóságot a felmerült jogsértésről, valamint továbbítja a vizsgálat eredményét és a hatóság álláspontját - olvasható a közleményben.

A médiatanács elemezte a Tatabánya-Komárom-Esztergom körzetében fogható Forrás Rádió műsorait június 20-26. között, hogy lássa, a rádió műsorstruktúrája megfelel-e a hatósági szerződésében vállalt kötelezettségeknek. A vizsgálat megállapította, hogy a médiaszolgáltató a szerződésében meghatározottakhoz képest kevesebb hír- és közszolgálati műsort, valamint a helyi közéletet bemutató programot kínált a hallgatóinak. A hatóság ezért bírságot rótt ki a Forrás Rádió médiaszolgáltatójára - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.