időjárás 4°C Vilma 2022. december 5.
logo

Mennyi pénzt kereshet egy menő youtuber havonta?

Forrás: Délmagyar–Mediaworks
2022.11.17. 11:59 2022.11.17. 17:46
Mennyi pénzt kereshet egy menő youtuber havonta?

A YouTube Partnerprogramban (YPP) való részvétellel az alkotók – youtuberek, influencerek – a videóik hirdetési bevételének 55 százalékát kapják – írja a Csongrád-Csanád megyei hírportál, a Delmagyar.hu.

Fontos tudni, hogy bárki jelentkezhet a YPP-be, aki eléri a YouTube által megszabott küszöbértéket, de a programban való részvétel feltétele, hogy a jelentkező megfeleljen a platform irányelveinek. Azaz, hogy például nem kapott-e figyelmeztetést a közösségi irányelvek megsértéséért, eleget tesz-e a tartalmi szabályozásoknak.

A jelentkezőnek legalább 1000 feliratkozóval és 4000 érvényes nyilvános nézési órával kell rendelkeznie. Amíg csak közelíti ezeket a számokat, kérheti, hogy értesítsék, amikor eléri azokat.

Bevételi forrás lehet a hirdetési pénzeken kívül az előfizetésekből és csatornatagságokból befolyó pénz is. A YouTube havonta utalja át a részüket.

Természetesen számos tényező határozza meg, hogy az adott alkotó mennyit kereshet. Vannak olyan témák, amelyek most nagyon kapósak – ilyen például a pénzügyi tanácsadás –, s így a hirdetők vonzó ügyfeleknek tekintik a közönségüket.

Sokkal több pénz van a dologban, mint amire számítottam – mondja a Business Insidernek Nate O’Brien, aki személyes pénzügyekről, befektetésekről és a sikeres vállalkozói szellemről készít videókat. – Azt hittem, a lehetőségeim felső határa 100 ezer feliratkozó körül lesz a YouTube-on.

A 23 éves fiatalember 1,28 millió követővel rendelkezik, tavaly havi 54 600 dollárt (21,6 millió forintot) keresett.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.