Összehajtható iPhone-t készített a youtuber

Az Apple évek óta játszik a hajtogatható okostelefon fejlesztésével, de egyelőre nem sikerült a próbálkozás.

Forrás: FEOL2022. 11. 11. 10:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már évek óta kaphatók összehajtható okostelefonok. A Samsung élen jár ezen a piacon a Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip termékcsaláddal, s más nagy márkák – a Motorola, az Oppo, a Vivo és a Huawei – is készítettek kisebb-nagyobb piaci sikerrel hajtogatható mobilokat – írja a Fejér megyei hírportál, a Feol.hu.

Az egyetlen nagy cég, amelyik távol maradt ettől a technológiai mutatványtól, az Apple.

A cég Tim Cook vezérigazgató vezetése alatt régen nem az innovációt tartja elsődlegesnek, mint Steve Jobs legendás idejében, hanem a biztos bevételt: a kísérletezést meghagyják az androidos fejlesztőknek, s inkább megkésve, de csak jól kitaposott útra térnek.

Az Apple évek óta játszik a hajtogatható okostelefon fejlesztésével, de egyre nyilvánvalóbb, hogy a dologból nem lesz semmi az elkövetkező években: a neves elemző, Ming-Chi Kuo is megerősítette, kicsi az esélye annak, hogy az Apple összehajtható iPhone-t készítsen 2025 előtt.

Ehhez képest egy türelmetlen kínai youtuber és a mérnök barátja úgy döntöttek, hogy ők nem várakoznak tovább, saját kezükbe veszik a dolgot. kétszáz napnyi munka és több ezer jüan elköltése után a páros sikeresen elkészítette a világ első (bár nem hivatalos) összehajtható iPhone-ját.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.