időjárás °C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Összehajtható iPhone-t készített a youtuber

Forrás: FEOL
2022.11.11. 10:39 2022.11.11. 13:30
Összehajtható iPhone-t készített a youtuber

Már évek óta kaphatók összehajtható okostelefonok. A Samsung élen jár ezen a piacon a Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip termékcsaláddal, s más nagy márkák – a Motorola, az Oppo, a Vivo és a Huawei – is készítettek kisebb-nagyobb piaci sikerrel hajtogatható mobilokat – írja a Fejér megyei hírportál, a Feol.hu.

Az egyetlen nagy cég, amelyik távol maradt ettől a technológiai mutatványtól, az Apple.

A cég Tim Cook vezérigazgató vezetése alatt régen nem az innovációt tartja elsődlegesnek, mint Steve Jobs legendás idejében, hanem a biztos bevételt: a kísérletezést meghagyják az androidos fejlesztőknek, s inkább megkésve, de csak jól kitaposott útra térnek.

Az Apple évek óta játszik a hajtogatható okostelefon fejlesztésével, de egyre nyilvánvalóbb, hogy a dologból nem lesz semmi az elkövetkező években: a neves elemző, Ming-Chi Kuo is megerősítette, kicsi az esélye annak, hogy az Apple összehajtható iPhone-t készítsen 2025 előtt.

Ehhez képest egy türelmetlen kínai youtuber és a mérnök barátja úgy döntöttek, hogy ők nem várakoznak tovább, saját kezükbe veszik a dolgot. kétszáz napnyi munka és több ezer jüan elköltése után a páros sikeresen elkészítette a világ első (bár nem hivatalos) összehajtható iPhone-ját.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.