időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

USB-C-re váltanak az almás telefonok

Forrás: Origo.hu
2022.10.28. 09:41 2022.10.28. 09:46
USB-C-re váltanak az almás telefonok

Az Apple marketinges vezetője egy interjúban erősítette meg, hogy tényleg USB-C portra váltanak az iPhone-ok – olvasható az Origó cikkében.

Az EU-kényszer miatt az Apple köteles lesz hamarosan USB-C-re átállni az iPhone mobiljain (is), most pedig a The Wall Street Journal számára megerősítette a marketinget vezető Greg Joswiak, hogy valóban leváltják a Lightning portot, akkor is, ha a csapatuk nem örül ennek.

Craig Federighi szoftverért felelős alelnök is részt vett az interjúban, azt azonban egyikük sem árulta el, hogy mikor vált az összes iPhone USB-C-re. 

Annyit mondtak, hogy az európaiak diktálják az időzítést az európai fogyasztók számára.

Az interjúban elhangzott, hogy az Apple szereti a saját útját járni, inkább a mérnökeiben bízik, mint törvényhozók által létrehozott szabványokhoz igazodik vagy vesz át külsős hardvereket. Még a micro-USB is volt terítéken, de azt is megemlítette a marketinges vezető, hogy a lecsatolható kábellel rendelkező töltők szerintük megoldották a szabványosítás gondjait, az USB-C-re váltás viszont sok e-hulladékhoz vezet majd, mert új kábeleket kell venni.

Persze azt mindig elfelejtik hozzátenni, hogy nem mindenkinél van otthon több modern töltő a fiókban.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.