USB-C-re váltanak az almás telefonok

Az Apple marketinges vezetője egy interjúban erősítette meg, hogy tényleg USB-C portra váltanak az iPhone-ok.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 28. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple marketinges vezetője egy interjúban erősítette meg, hogy tényleg USB-C portra váltanak az iPhone-ok – olvasható az Origó cikkében.

Az EU-kényszer miatt az Apple köteles lesz hamarosan USB-C-re átállni az iPhone mobiljain (is), most pedig a The Wall Street Journal számára megerősítette a marketinget vezető Greg Joswiak, hogy valóban leváltják a Lightning portot, akkor is, ha a csapatuk nem örül ennek.

Craig Federighi szoftverért felelős alelnök is részt vett az interjúban, azt azonban egyikük sem árulta el, hogy mikor vált az összes iPhone USB-C-re. 

Annyit mondtak, hogy az európaiak diktálják az időzítést az európai fogyasztók számára.

Az interjúban elhangzott, hogy az Apple szereti a saját útját járni, inkább a mérnökeiben bízik, mint törvényhozók által létrehozott szabványokhoz igazodik vagy vesz át külsős hardvereket. Még a micro-USB is volt terítéken, de azt is megemlítette a marketinges vezető, hogy a lecsatolható kábellel rendelkező töltők szerintük megoldották a szabványosítás gondjait, az USB-C-re váltás viszont sok e-hulladékhoz vezet majd, mert új kábeleket kell venni.

Persze azt mindig elfelejtik hozzátenni, hogy nem mindenkinél van otthon több modern töltő a fiókban.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.