időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Windows 11-et ajándékozna karácsonyra a Microsoft

Munkatársunktól
Forrás: Origo.hu
2022.12.05. 16:41 2022.12.05. 17:32
Windows 11-et ajándékozna karácsonyra a Microsoft

Újabb helyen próbálja rávenni a frissítésre a Windows 10-et használókat.

A tavasz elején drámaian lelassult a Windows 11 terjedése, amelynek elsődleges okát látszólag az jelenti, hogy a Microsoft elkezdett kifutni a vele hivatalosan kompatibilis, jelenleg Windows 10-et futtató számítógépekből. 

A helyzet azóta sem javult, pedig májusban a lehető legszélesebb körben elérhetővé vált az operációs rendszer, így már csak akkor nem telepíthető a támogatott komponensekkel szerelt PC-kre, ha valamilyen közismert szoftveres hiba miatt egyedi alapon blokkolva lett az installációja, például inkompatibilis meghajtóprogram jelenléte okozhat ilyet.

A napokban a Microsoft csendben újabb módszert talált az ajánlgatására, innentől kezdve a Windows 10-et először beállítók számára már azelőtt megjelenik a rá való frissítési lehetőség, mielőtt az első alkalommal betöltődhetne az Asztal. Az „out of box experience” beállítóképernyők sorozatával azok találkozhatnak, akik tisztán újratelepítik az operációs rendszert, vagy elsőként kapcsolnak be Windows 10-zel előtelepítve vásárolt számítógépet, ezeken kell többek közt beállítani a felhasználói fiókot és az adatvédelmi opciókat.

A folyamat végén megjelenő új képernyő örömmel meséli, hogy elérhető a számítógépre a Windows 11, a jól látható Frissítés a Windows 11-re gombbal pedig meg is kezdhető a telepítése. 

Az oldalon sokkal nehezebben észrevehetően, sötétkék alapon kék betűkkel még két másik felirat is helyet kapott, az egyikre kattintva megtekinthetőek az operációs rendszer újdonságai, a másik „emlékeztess később” szövegre klikkelve pedig átmenetileg elutasítható a frissítési ajánlat.

Az eredeti cikk Windows 11-et adna karácsonyra a Microsoft címmel olvasható az Origo.hu oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.