Tüdőbaj ellen fogyasszunk déligyümölcsöt

Jelentősen csökkenthető a tüdőbetegségek kialakulásának veszélye a déligyümölcsök fogyasztásával. Egy kutatás kimutatta, hogy a hörghurut vagy a tüdőtágulás megelőzhető a citrusfélék, vagy a kivi fogyasztásával.

MNO
2007. 05. 15. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes tüdőbetegségek veszélyei jelentősen növekedhetnek az elkövetkezendő években. Egyes szakvélemények szerint 2020-ra a tüdőbetegség a harmadik vezető halálok lehet a világon.

Francia kutatók megpróbáltak megelőző javaslatokat tenni, ezért majdnem 43 ezer férfi betegútját követték nyomon.

Megállapították, hogy kevesebb eséllyel alakult ki a tüdőbaj azoknál, akik antioxidánsban gazdag ételeket ettek, például tengeri halakat vagy zöldségeket.

Ugyanígy segítség lehet az is, ha étrendünkből kiiktatjuk a cukrokat és a nitrátokat.

A leghatásosabbak azonban a déligyümölcsök, amelyek fogyasztásával a hörghurut vagy a tüdőtágulás megelőzhető. A citrusfélék és a kivi fogyasztása egyébként az asztma megelőzésében is hasznos.

(inforadio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.