A disznó ugyan már perzselve és félbe vágva érkezik a Czuczor utcai munkaasztalokra, ám a feldolgozás minden fázisát végigélvezhetik azok a városlakók, akiknek igazi falusi disznóvágásban még nem volt részük – mondta Bozsoki Zoltán, a program szervezője.
A szakácsművészet iránt fogékony érdeklődők megnézhetik, hogyan töltik, majd sütik a kolbászt, a májas és a véres hurkát a böllérek, mivel fűszerezik az üstben rotyogó húsos káposztát, miként sütik vajpuhára a fokhagymával ízesített pecsenyét. És amint elkészülnek a finomságok, íziben meg is kóstolhatják, akik az étkek látványától és a csábító illatoktól megéheztek. A bevételt jótékonysági célra fordítják a szervezők.
Falusi disznóvágás a város szívében
A hagyományos paraszti disznóvágások hangulata kel életre szombaton Győr belvárosában.
2011. 12. 01. 8:26
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!