Falusi disznóvágás a város szívében

A hagyományos paraszti disznóvágások hangulata kel életre szombaton Győr belvárosában.

PR
2011. 12. 01. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A disznó ugyan már perzselve és félbe vágva érkezik a Czuczor utcai munkaasztalokra, ám a feldolgozás minden fázisát végigélvezhetik azok a városlakók, akiknek igazi falusi disznóvágásban még nem volt részük – mondta Bozsoki Zoltán, a program szervezője.

A szakácsművészet iránt fogékony érdeklődők megnézhetik, hogyan töltik, majd sütik a kolbászt, a májas és a véres hurkát a böllérek, mivel fűszerezik az üstben rotyogó húsos káposztát, miként sütik vajpuhára a fokhagymával ízesített pecsenyét. És amint elkészülnek a finomságok, íziben meg is kóstolhatják, akik az étkek látványától és a csábító illatoktól megéheztek. A bevételt jótékonysági célra fordítják a szervezők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.