„Egy nagyszerű kultúra, egy életérzés született, amikor 1812. január 4-én I. Miksa bajor király engedélyezte a sörfőzőknek, hogy pincéjükből sört áruljanak” – mondta Gabriele Weishäupl, a müncheni turisztikai hivatal vezetője. „A sörkertek tradíciója összehozza az embereket, mindegy, hogy New Yorkból vagy a szomszéd városból érkeztek” – véli Christoph Hillenbrand, Felső-Bajorország miniszterelnöke.
A jubileumot Weishäupl és Hillenbrand egyfajta reklámkampányként is felhasználja: márciusban München, illetve Felső-Bajorország a sörkertekkel képviseli magát az ITB-n, a berlini Nemzetközi Turisztikai Vásáron.
Az 1812-es királyi rendelet engedélyezte a sörfőzőknek, hogy márciusi sörüket lezárják és június, július, augusztus, illetve szeptember hónapokban kenyérrel kínálják vendégeiknek. Ételek és egyéb italok árusítása viszont továbbra is tilos volt számukra.
A sör nyári árusításával igen sokat vállaltak magukra a sörfőzők, hiszen élvezhető, hűs nedűt kellett kínálniuk. A jégvágás ezért minden szezon fontos eseménye volt. Szerdán Weishäupl is ezzel indította el a jubileumi szezont.
A sörkerteket ünnepelték
A világhírű sörkertek kétszáz éve létező hagyományát ünnepelte szerdán München és Felső-Bajorország.
2012. 01. 05. 13:52
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!