A versenyt kétévente rendezik meg, és a Wisconsin állambeli Madison ad otthont neki. Kezdetben a sajtipar szerény rendezvénye volt csupán, ám már jó ideje több tucat ország nevez be rá, a sajtok száma pedig pár százról 2500-ra emelkedett. Az előző három vb-n svájci termék győzedelmeskedett.
Az idei viadal három napig tartott. A 40 fős nemzetközi zsűri hétfőn kezdte ízlelgetni a 2500 indulóból előre kiválasztott 82 sajtot. Tagjai nem híztak el, mivel mindig kiköpték a „versenyzőket” az alapos ízlelés után. A szerda esti döntőre 16-ra szűkült a mezőny, köztük 7 amerikaira és 5 svájcira. Utóbbiak közül került ki az ezüst- és a bronzérmes sajt: a Kaserei Grundbach és a SO Appenzeller Kase cégek egy-egy terméke.
A holland Vermeer alacsony zsírtartalmú, gouda típusú sajt, gyártója a Fresland Campina nevű cég. A világbajnokságon csak sajtja volt jelen, embere egy sem: a vállalatot ugyanis senki sem képviselte, így aztán annak igazgatója éjjel egykor ébredt a diadalra, amikor a zsűri holland tagja telefonált neki.
Kiválasztották a világ legjobb sajtját
A holland Vermeer diadalmaskodott az idei sajtvilágbajnokságon 2500 vetélytársat utasítva maga mögé.
2012. 03. 08. 12:57
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!