A szerdai sütés után szombaton is 100 kilogrammnál súlyosabb, 107 kilós kenyér került ki Diószegi László pékségének 13 ezer téglából külön erre a célra épített kemencéjéből. A szerdaitnem, csak a szombaton sült kenyeret mérték le.
A hagyományos eljárással készített, 107 kilós kenyérhez 80 kg lisztet, 20 kg krumplipépet, 40 liter vizet, 1,5 kg élesztőt és egy kiló sót használtak fel. A korábbi sütések óta már meleg kemence fűtéséhez egynegyed köbméter fa kellett. A hatalmas kenyér hét és fél óra alatt sült meg. A rekordnagyságú kenyeret vasárnap megszentelik, majd megkóstolhatják a városünnep résztvevői.
A cukrászattal is foglalkozó Diószegi László az MTI-nek elmondta, hogy a vasárnap este a városban koncertet adó 50 éves Omega együttesnek születésnapi meglepetést készítenek. Az Omega fellépésével zárul majd az idén kilencnapos ünnepségsorozat.
Nem meleg-, hanem kenyérrekord született
Egy héten belül másodszor is rekordnagyságú székely pityókás (krumplis) kenyeret sütöttek Sepsiszentgyörgyön a székelyföldi városban zajló Szent György-napokon. Diószegi László pék a városban vasárnap koncertező 50 éves Omega együttesnek is meglepetést készít.
2012. 04. 28. 19:36
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!