A japán egészségügyi minisztérium meghatározatlan időre hozta tilalmát. Japánban nagy hagyománya és lelkes fogyasztótábora van a hagymával és szósszal ízesített nyers marhamájnak.
„Ha megfőzik a májat, kicsit rágós lesz, nyersen viszont remek az állaga. Nagyon elszomorít, hogy nem ehetem” – mondta egy 38 éves férfi a Reutersnek.
A rendelkezés leginkább a Kintan étteremláncot sújtja, amelybe a becslések szerint a vendégek 90 százaléka a nyers májért tér be. A cég közölte, hogy új ételekkel rukkol elő, egyebek közt olyannal, amely részben enyhén főzött májból áll.
Többé nem szolgálhatnak fel nyers májat
Betiltották a nyers máj felszolgálását a japán éttermekben, mert a közelmúltban öten belehaltak az étel okozta fertőzésbe, 24-en pedig súlyosan megbetegedtek.
2012. 07. 03. 12:43
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!