A húsok, amelyek kórházba juttathatnak

A több mint 33 000 élelmiszer okozta megbetegedéses eset alapján kiderült, hogy melyek azok a húsfélék, amelyekkel a legkönnyebben kaphatunk fertőzést.

tt
2013. 04. 24. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Center for Science által publikált kutatás szerint a csirkefalatok, a sonka és a kolbász jelenti a legkisebb kockázatot a húsimádók számára, a darált marhahús és a csirkehús fogyasztásánál nagyobb az esély a szalmonella és más fertőzések elkapására.

A kutatócsoport 12 év alatt 1700 esetről szóló kormányzati jelentést is felhasznált, hogy elemezze a szalmonellajárvány kitörését az E. colival és a lisztériával, valamint más egyéb kórokozókkal összefüggésben, amelyek határozottan összeköthetők a nyers húsokkal.

A kutatók a regisztrált mérgezések alapján sorrendet állítottak fel a húsok között, melyek nagy valószínűleg a kórházi kezelést igénylő fertőzést okozták. Ez alapján megállapították, hogy a súlyos ételmérgezéssel járó esetekben a hús többféle fertőzést hordozott magában egyszerre – olvasható a jelentésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.