Újjászületett az olasz divat

Erőteljesen reagált a hanyatlásra az olasz divat: újjászületett.

kn
2013. 09. 24. 8:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordulat Milánóban: újjászületett az olasz divat – így értékelték az olasz újságok a divat itáliai fővárosának tartott Milánó kifutóin egy héten át bemutatkozó 2014-es tavaszi-nyári kollekciókat. A kreációk minősége, a nemzetközi sztárok jelenléte, a vásárlók tömeges visszatérése is azt bizonyította a sajtó szerint, hogy az utóbbi években tapasztalt hanyatlásra az olasz divatszakma erőteljesen reagált.

A divatkritikusok szerint Donatella Versace és Roberto Cavalli is túltett önmagán, és új kollekciójukat a legsikeresebb munkáik közé sorolják. Missoni a Távol-Kelet motívumait keltette életre a ruháin, a Dolce&Gabbana a tőlük megszokott olasz ízlést. Fendit a digitális világ ihlette meg, Miuccia Prada pedig arról nyilatkozott, hogy kollekciója nem „forradalmat, hanem szemléletváltást” sürget a nőktől. A bemutatók egyik sztárvendége Kate Moss brit topmodell volt. A díszvendég pedig Anna Wintour, az amerikai Vogue rettegett főszerkesztője, aki tavaly nem nézte végig a milánói Alta Modát, most viszont Milánó és az olasz divat iránti szerelmét hangoztatta. Wintour még azt a kiáltványt is aláírta, amellyel az IlSole24Ore olasz gazdasági napilap az olasz divatágazat újjászületését sürgette.

Az olasz sajtó emlékeztetett, hogy a divatágazat Itáliában több mint kétszázharminc vállalkozásnak és több mint nyolcszázezer dolgozónak ad munkát évi harmincnégy milliárd eurós forgalommal. Az ágazat iránti figyelmet mutatja, hogy a milánói divathét befejeztével várható az olasz divatkamara új ügyvezető igazgatójának kinevezése, aki most először külföldi lesz, a brit menedzser Jane Reeve.

Az Alta Moda hete a Scala operaházban kezdődött és a milánói királyi palotában rendezett gálaesttel hétfőn ért véget. A tervezők, a modellek, a sajtó képviselői és a vásárlók már a párizsi divathétre tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.