A magyar lakosság táplálkozási, étkezési szokásait vizsgáló felmérés szerint a megkérdezettek nagy része a napi háromszori étkezést követi (56 százaléka), a naponta ötszöri étkezők aránya 25 százalék, és ez utóbbiak jelentős része nő. A válaszadók 19 százaléka ugyanakkor teljesen rendszertelenül étkezik, ezen belül is jellemzően a 35 év alattiak (25 százaléka).
A válaszadók átlagosan 44 százaléka érzi változatosnak étkezését és az életkor előrehaladtával emelkedik azoknak az aránya, akik ezt valóban így gondolják, míg leginkább a fiatalabb érzik a változatosság hiányát.
A jövedelem növekedésével párhuzamosan emelkedik az étkezésüket változatosnak tartók aránya, és hasonlóan vélekednek a naponta ötször étkezők is.
A felmérésben résztvevők 3 százaléka boltban vásárolt hideg ételt, 8 százaléka rendelt ételt, 73 százalékuk pedig otthon készült meleg ételt fogyaszt ebédre. Azok körében, akik boltban vásárolt hideg ételt fogyasztanak vagy teljesen változó, hogy épp milyen formában étkeznek, az átlagosnál alacsonyabb az étkezésüket változatosnak gondolók aránya.