Odavolt a szerb konyhától Gerard Depardieu

„Az élet túl szép ahhoz, hogy a konfliktusokkal foglalkozzunk” – mondta a színész.

kn
2014. 09. 06. 4:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia színész – saját bevallása szerint – a kultúra miatt látogatott Szerbiába, de az ország gasztronómiai kincseire is kíváncsi volt. A belgrádi bohémnegyedben, azaz a Skadarliján tett látogatásakor a túróval töltött sült paprika tetszett neki a leginkább a pincérek szerint, de nagy élvezettel fogyasztotta az ajvárt, a prsutot (szárított sonka) és a prebranac nevű, sütőben készült sűrű babfőzeléket is.

A Belgrádi Filharmonikusok próbájára is bekukkantott a színész, ahol Csajkovszkij Szláv indulóját játszották a zenészek, mégpedig kétszer is, mert Depardieu a karmesteri dobogóra állva szintén levezényelte a zeneművet.

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel a szerb kultúráról és jó borokról beszélgetett – mondta maga a színész a találkozót követő sajtótájékoztatón, hozzátéve, kiderült: hasonló az ízlésük. Emellett kijelentette: örül annak, hogy Szerbia nem csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, habár – mint megjegyezte – nem érzi magát illetékesnek, hogy az ukrán helyzetet kommentálja. „Az élet túl szép ahhoz, hogy a konfliktusokkal foglalkozzunk” – fogalmazott Depardieu.

Az önmagát világpolgárnak nevező színész két évvel ezelőtt mondott búcsút Franciaországnak és költözött Belgiumba a franciákat sújtó luxusadó bevezetése miatt, ezt követően pedig orosz állampolgárrá is vált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.