A programhoz kapcsolódva október 24. és 26. között Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán kóstolhatnak a látogatók helyben termelt alapanyagokból készült helyi ízeket, termékeket – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.
A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert árucikkek is gazdagítják, amelyek védett természeti vagy Natura 2000-területeken megtermelt, helyi alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok, valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és őrségi dödölle.
A speciális ízek mellett kézműves-kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programokat, amelyekről bővebben a Natúrparkok.hu és a Magyarnemzetiparkok.hu oldalon lehet tájékozódni.