Gasztronómia és kézművesvásár a nemzeti parkokban

A felhozatalban füstölt pisztráng, sajtok, méz, pálinka, különféle szörpök és kolbászok kóstolhatók.

tt
2014. 10. 23. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programhoz kapcsolódva október 24. és 26. között Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán kóstolhatnak a látogatók helyben termelt alapanyagokból készült helyi ízeket, termékeket – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.

A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert árucikkek is gazdagítják, amelyek védett természeti vagy Natura 2000-területeken megtermelt, helyi alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok, valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és őrségi dödölle.

A speciális ízek mellett kézműves-kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programokat, amelyekről bővebben a Natúrparkok.hu és a Magyarnemzetiparkok.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.