A leggyakoribb kérdések a hajfestés körül

Vezethet hajhulláshoz? Okozhat allergiás reakciót? Növeli a rák kockázatát? Íme, néhány nagyon gyakran felmerülő kérdés a hajfestés és a hajfestékek témájával kapcsolatban.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 10. 30. 15:22
null
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. A HAJFESTÉS OKOZHAT HAJHULLÁST?

Nincs egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy alapesetben a hajfestés hajhullást okozna. A hajfesték okozta kémiai folyamatok miatt a haj kiszáradhat, töredezhet, sőt, kontaktallergia is felléphet. De ez nem összekeverendő a „sima” hajhullással, a hajfestés általánosságban a hajhagymákat nem roncsolja. Ráadásul a hajhullás egy bizonyos szintig normális és természetes dolog, ugyanúgy megtörténik azokkal is, akik nem festetik a hajukat.

2. KIVÁLTHAT-E ALLERGIÁS REAKCIÓT?

Igen, a hajfestékben számos anyag található, amely allergiás reakciót válthat ki. Leggyakoribb a bőrkiütés, a viszketés, a duzzanat. Az allergiás reakció elkerülésének legegyszerűbb módja a hajfestés elvégzése előtt egy előzetes allergiateszt (bőrpróba).

3. A FESTÉK ELVÉKONYÍTJA A HAJAT?

Az idő múlásával megfigyelhető a hajszálak elvékonyodása, ezért, ha úgy érzed, hogy a hajszálaid elgyengültek, hagyd abba a festést egy időre. Így kiderül, hogy a kémiai festékre adott reakció váltotta-e ki a haj elvékonyodását, vagy valamilyen más probléma, például pajzsmirigybetegség, vérszegénység stb. áll a háttérben.

4. MIT TEHET, HA A HAJFESTÉS MIATT SZÁRAZ A HAJA?

A kémiai anyagok miatt a haj kiszáradhat, ám ezt megelőzhető, illetve könnyen orvosolható. Használjunk hidratáló sampont és balzsamot, kondicionáló hajmaszkot! Kényeztessük a hajszálainkat természetes növényi olajos pakolással, és szedjünk olyan étrend-kiegészítőket, amelyek biotint és A-vitamint tartalmaznak!

5. A HAJFESTÉS NÖVELI A RÁK KOCKÁZATÁT?

A rövid válasz erre a Diéta és Fitnesz oldalon találja.

Korábbi cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy helyes táplálkozással sikeresen felléphetünk az állandó fáradtság ellen. Az alvászavar, az állandó fáradtság, fáradékonyság testi és pszichés betegségek kísérőtünete is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.