Ön tudja, milyen pohárból, hogyan kell inni a pálinkát?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újonnan megjelent kiadványa.

Forrás: MW2020. 10. 30. 16:06
Budapest, 2012. május 10. A Budavári Palota kupolája tükrözõdik egy pohár pálinkában a budai várban megrendezett VII. Budapesti Pálinkafesztiválon. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János Forrás: MTI Fotó: Marjai János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A „Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című kötet letölthető a NAK portáljáról.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.

A kamara kifejezett célja, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni – ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Hogyan és mikor tudunk fákat ültetni?

– A kertészeti technológiák fejlődésével manapság, a téli fagyok kivételével, az év bármely időszakában ültethetünk gyümölcsfákat. A kertészeti árudák egész évben árusítanak úgynevezett konténeres fákat, melyeket megfelelő gondozás mellett bármikor kiültethetnek a kertészkedni vágyók, ám a hagyományos, szabadgyökerű gyümölcsfaoltványok ideális ültetési ideje október második felétől a nagyobb fagyok beköszöntéig tart – fogalmazott Kohán Márk. A nyíregyházi Klorofill Kertészeti Áruda vezetője hozzátette: a fagyok elmúltával tavasszal is ültethetünk gyümölcsfákat, amikor már a föld kiengedett.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.