Ön próbált már turmixgép segítségével krumplipürét készíteni? Sokaknak eszébe jutott, viszont a végeredmény inkább egy pasztaszerű valami, mint krémes burgonyapüré a felszabaduló keményítőtől. Maradjunk inkább a hagyományos módszereknél ebben az esetben!
A nagy, kemény, fagyasztott alapanyagok károsíthatják a turmixgépünket. Ha épen is marad, akkor is maradhatnak kisebb darabok a turmixunkban, nem fogja tudni alaposan elkeverni, mert túl kemény

A hagyományos turmixgépeknek nehéz dolguk van a jégkockákkal. További kockázat, hogy kicsorbulnak a pengék. Mindenképp olvassuk el a használati utasítást, hogy megbizonyosodjunk róla, a turmixgépünk alkalmas-e jég aprítására vagy sem
Az aszalt gyümölcsök jó alapanyagai a turmixoknak, ugyanakkor a pengére ragadhatnak, ami haszontalanná teszi őket. Ráadásul még a mosogatást is megnehezítik. Ha mégis hozzá akarjuk adni a turmixunkhoz, daraboljuk fel, vagy áztassuk meleg vízbe, hogy jól felpuhuljon

Turmixgépben lehet ugyan szemes kávét is őrölni, de inkább fektessünk be egy kávédarálóra. Nem fogja olyan egyenletesre és finomra darálni.
A markáns illatú, fűszeres alapanyagok, mint a fokhagyma, a gyömbér vagy a csili, kellemetlen szagokat és ízeket hagyhatnak maguk után a turmixgépben. Inkább ne tegyük bele őket.
Forró folyadékokat sem ajánlott beletenni, mert a gőz hatására nyomás keletkezhet. A nyomás lenyomhatja a tetőt, így a forró massza mindenfelé szétfröccsenhet. Mielőtt a turmixgépbe teszünk bármit, mindenképp hűtsük le.

Az eredeti bejegyzés IDE KATTINTVA érhető el.
Turmixok házilag, amik feldobják a különböző élethelyzeteket
Tudjuk, hogy fontos a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, sajnos azonban gyakran elfeledkezünk róla, ráadásul sokunk nem is nagyon van oda a zöldségekért és a gyümölcsökért. Egy alma, egy banán és még néhány finomabb gyümölcs lecsúszik ugyan, de az ásványi anyagok és vitaminok pótlásához ennél többre van szükségünk.
Szerencsére itt vannak nekünk a turmixok, szinte percek alatt vihetünk be számos tápanyagot. Összegyűjtöttük a legjobb recepteket turmixok kapcsán, amelyekkel még bizonyos testi folyamatokat is fokozhatunk.