Életmódváltás túlsúly és térdprobléma esetén

Hogyan vágjon bele az életmódváltásba az, aki a pluszkilók mellett porckopással is küzd? A túlsúly és térdprobléma együttese megnehezítheti a dolgát, de a Diéta és Fitnesz szakértője, Czanik Krisztián személyi edző ad néhány tanácsot.

Forrás: Diéta és Fitnesz2020. 11. 03. 21:44
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

TÚLSÚLY ÉS TÉRDPROBLÉMA

Túlsúly és a térdben lévő porckopás miatti inaktív életmód – a Diéta és Fitnesz olvasója ezzel a két problémával küzd, orvosa fogyókúrát javasolt a számára. Szakértőnktől, Czanik Krisztiántól arról érdeklődött, hogy ilyen esetben miként érdemes belevágni az életmódváltás folyamatába.

Fotó: Pexels

FŐ A FOKOZATOSSÁG!

– Figyelembe kell venni a térdproblémát, és ahogy az orvos is mondta, diétázni, és óvatosan, de mozogni is kell. Mert ha nem tesszük, beszűkülhetnek az ízületi mozgáspályák, és a testmozgás egyre nehezebb és fájdalmasabb lesz. Azt javaslom, hogy kúrajelleggel glukozamin és kondroitin-szulfát szedhető, amelyek regenerálják az ízületeket. Mozgás tekintetében a fokozatosság elvét kell figyelembe venni! – hangsúlyozza szakértő.

ÉLETMÓDVÁLTÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

– Egy megfelelő tudással rendelkező személyi edző sokat segíthet a gyakorlatok és az étrend összeállításában is, mert az eddigi táplálkozáson is változtatni kell. Próbáljon életmódot váltani, egyen többször és kevesebbet, sovány húsokat zöldségekkel, és igyon sok ásványvizet! – javasolja Czanik Krisztinán. – Hetente legalább két alkalommal iktasson be egy kis mozgást, persze csak óvatosan és alacsony terhelési és intenzitási szinten, és néhány héten belül érezni is fogja a pozitív változást.

Túlsúly és térdprobléma esetén hasznos lehet korábbi cikkünk is

Olvassa el korábbi cikkünket, amelyben Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológus írásából kiderül, vajon mi számít aktív életmódnak: Az aktív életmód és gyaloglás élettani hatásai.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.