Forró italok, amelyek isteniek lesznek a hidegebb napokon

A forró italok nagy népszerűségnek örvendenek az őszi és téli időszakban. Imádunk a szabadban lenni, miközben egy meleg tea vagy forró csokoládé melegíti a kezeinket – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 06. 14:30
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen ám, csakhogy egy idő után a hagyományos italok unalmassá válhatnak. Ekkor jönnek be az új hullámos finomságok, amelyekből néhányat egy csokorba gyűjtöttünk önnek. Lesse el a forró recepteket!

Készítsünk ezúttal vermutból forralt bort! Tegyünk egy edénybe teáskanál szegfűszeget, ugyanennyi fahéjat, egy csillagánizst, egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 300 ml vermuttal. Melegítsük húsz percig, majd adjunk hozzá 45 ml mézet és 250 g cukrot. Forraljuk fel és már fogyaszthatjuk is!

Fotó: Pexels

Keverjünk össze egy edényben 50 ml kókuszrumot, 20 ml mézet, nyolc g vajat, 80 ml vizet, egy csipet fahéjat és szerecsendiót. Kezdjük el melegíteni alacsony hőmérsékleten, majd forrón tálaljuk!

A forralt sör elkészítése nagyon egyszerű. Csak olvasszunk fel két evőkanál mézet egy csipet őrölt gyömbérrel, majd adjunk hozzá egy liter testes sört. Jöhet bele még két szegfűszeg, egy kis citromlé, két csillagánizs, három fahéjrúd és egy csipet szerecsendió!

Fotó: Pexels

Forraljunk fel 200 ml vizet, tegyünk vele két evőkanál kurkumát, hat evőkanál citromlevet, 250 g mézet, egy csipet borsot és egy evőkanál friss gyömbért. Forraljuk jól össze fogyasztás előtt!

A forró masala chai elkészítéséhez aprítsunk össze öt kardamomot, három szegfűszeget, egy csillagánizst, keverjük össze egy csipet borssal és egy bögre vízzel. Kezdjük el melegíteni, közben adjunk hozzá egy fél fahéjrudat és egy filter fekete teát. Forraljuk fel, hagyjuk állni, míg a tea kiázik, majd vegyük ki belőle a filtert. Öntsünk bele egy bögre tejet és két evőkanél mézet. Szűrjük le és fogyasszuk!

Fotó: Pexels

Rumos élvezet. Keverjünk össze 20 ml almás cidert 25 ml rummal. Adjunk hozzá 200 ml meleg almalevet, díszítsük csillagánizzsal és almaszeletekkel!

Az eredeti bejegyzés IDE KATTINTVA érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.