Kézműves ajándékokat kapnak a rászoruló családok

Nehéz helyzetben élő, rászoruló családok karácsonyához járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet, az AdventBazilika és az E.ON Hungária Csoport közös programja.

Forrás: MTI2020. 12. 10. 15:15
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz helyzetben élő, rászoruló családok karácsonyához járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet, az AdventBazilika és az E.ON Hungária Csoport közös programja. Az energiavállalat 20 millió forintos támogatásával az elmaradt Szent István téri karácsonyi vásárra készített kézműves termékekből összeállított csomagok kerülnek ünnepi ajándékként a nehéz sorsú családokhoz – közölte az E.ON Hungária Csoport az MTI-vel.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A járványhelyzet miatt elmaradó karácsonyi vásárok a kézműves kisvállalkozókat, iparművészeket is nehéz helyzetbe hozták. Azokban a családokban pedig, ahol már a hétköznapok megoldása is anyagi nehézséget jelent, nagyon szerényen telnek az ünnepek – olvasható a csütörtöki közleményben.

Az összefogás eredményeként az energiacég támogatásának köszönhetően az AdventBazilika vásár kézművesei, iparművészei, kisvállalkozói által készített termékek, játékok az év végi csomagban nehéz sorsú családokhoz kerülnek. Az ajándékokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a családokhoz.

Az E.ON Hungária Csoport évek óta kiemelt támogatója az AdventBazilikának, valamint több mint egy évtizede stratégiai partnere az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vállalat már a nyáron is segítséget nyújtott a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került gyerekeknek és a segélyszervezettel közösen felzárkóztató programot szervezett a digitális oktatásban lemaradó, hátrányos helyzetű gyermekek számára, illetve az év végén országos étel- és élelmiszercsomag osztást támogat – írják a közleményben.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy rászoruló családok kaptak ajándékot a soproni önkormányzattól. Nehéz esztendőn vagyunk túl, de ebben a helyzetben is gondoskodnunk kell a rászorulókról – mondta Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP) polgármester.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.