Arannyal borított hamburgert árulnak Kolumbiában

Milyen a tökéletes hamburger? Erre a kérdésre rengeteg válasz érkezhet. Egy bogotai étteremben, Kolumbiában, például az aranyozott burger a vendégek kedvence – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 04. 20:15
null
Forrás: Instagram/ Toromcoy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolumbiában, Bogotában Carlos Mario Flórez megálmodta az aranyozott hamburger kreációt, amely egyszerre extravagáns és finom. Legalábbis a vendégek így nyilatkoznak róla. A hamburgert 5 darab 24 karátos aranylevélbe csomagolják, ettől olyan különleges.

A hamburger dupla hússal, karamellizált baconnel, pirított hagymával és dupla sajttal készül. Ennek megkoronázása az aranylevél, amely jóval megemeli a különleges fogás árát:

az ára átváltva majdnem 18.000 forint.

Ezentúl, mivel a burger elkészítése egy kényes folyamat, a rendelésre minimum félórát kell várni. Egy interjúban Carlos Mario Flórez elárulta, hogy a hamburger nem az arany íze miatt különleges. Inkább a luxusélményről szól.

Az aranynak sem íze, sem illata nincsen. Inkább különös érzés, mert evés közben az ajkunkhoz tapadhat – magyarázza Flórez.

Ezt a nyolc ételt felejtse el este 8 óra után!

Amikor este hazaesünk a munkából és nincs semmi a hűtőben, mi tűnik az egyetlen ésszerű megoldásnak? A házhozszállítás. A csábító pizza és hamburger helyett azonban fókuszáljunk a salátákra, mert a különböző feltétek és a paradicsomszósz könnyen hasfájáshoz és nyugtalan éjszakához vezetnek. A magas szénhidráttartalom okozta pluszkilókról pedig még nem is esett szó…

Kávé

Nem véletlen, hogy a koffeinben gazdag italt a reggeli mellé isszuk. Bár néhány szerencsés embernek nem okoz problémát az este bevitt koffein, átlagban mégis az a jellemző, hogy a kávé – stimulálva az agyat – éberségre késztet. Válasszunk inkább gyümölcsteát, abban nincs koffein!

Müzli

Jobb, ha a színes-csokis változatokat reggelre száműzzük, valahova a kávé mellé. A magas cukortartalom miatt nemcsak hizlaló, de a vércukorszintet is megdobja. Ha mégis müzlire vágynánk, válasszunk olyat, amelynek magas a rost- és kevés a cukortartalma!

Fűszeres ételek

A chili con carne vagy anya csirkepaprikása sem a legjobb választás lefekvés előtt. Az erős fűszerek nemcsak az ízlelőbimbókat stimulálják, de a gyomrot is irritálhatják, ezzel megnehezítve az elalvást.

Üdítő

Cukor, koffein és szénsav. Egyenes út a kialvatlansághoz. Lefekvés előtt inkább egy pohár vizet igyunk!

Alkohol

Bár egy-két pohár bor elálmosíthat, az alkohol valójában csak megzavarja az álmot. Dehidratál, így könnyen ébredhetünk az éjszaka közepén száraz szájjal. Az ekkor elfogyasztott víztől pedig később a mosdóba kell majd kimenni. A vége mindenféleképpen kialvatlanság lesz.

Narancslé

Meglepő, de ha tudni szeretné, miért felejtse el a narancsot és a citrusféléket vacsora után, akkor olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.