Körbe akarják vitorlázni a Földet 40 napon belül

A Trophée Jules Verne (Verne-trófea) kiírását a híres francia író Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regénye ihlette. A verseny első győztese a francia Bruno Peyron volt 1993-ban 79 nap és 6 órával.

Forrás: VG.HU2021. 01. 12. 8:40
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia Franck Cammas és Charles Caudrelier, valamint legénységük kevesebb mint 40 nap alatt körbe akarja vitorlázni a Földet, ezzel új világcsúcsot állítanának fel a Trophée Jules Verne (Verne-trófea) keretében – írja a vg.hu cikke.

A Maxi Edmond de Rothschild nevű trimarán vasárnap indult útnak a franciaországi Ouessant szigetétől, hogy megdöntse a Francis Joyon és legénysége által 2017 januárjában felállított világcsúcsot, amely 40 nap 23 óra 30 perc volt.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A hattagú csapat egyszer már útnak indult november 25-én, ám két nappal később véget is ért az útjuk, mivel egy azonosítatlan úszó tárggyal ütköztek, és az időjárási viszonyok sem voltak kedvezőek.

A világcsúcs megdöntéséhez a hajónak az indulástól számított öt napon belül Ecuadorban kell lennie, 12 napon belül el kell érnie a Tű-fokot, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán találkozik, és február 20. hajnaláig vissza kell érnie Ouessant szigetéhez.

A Világgazdaság szerint Trophée Jules Verne kiírását a híres francia író Nyolcvan nap alatt a Föld körül című regénye ihlette. A verseny első győztese a francia Bruno Peyron volt, akinek 1993-ban 79 nap és 6 óra alatt körbe sikerült vitorlázni a Földet.

Korábbi cikkünkben egy szomorú hírről számoltunk be. Elhunyt Géczy Gábor, Magfalva alapítója. Életműve a magyar nép hagyományainak, kultúrájának és gyógyászati megoldásainak újrafelfedezése, népszerűsítése volt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.