A kutyás túrázás előnyei

A kutyák és a gazdák egészségének is jót tesz a mozgás, de négylábú kedvencünk egész életminőségére kihathat, ha rendszeresen magunkkal visszük kirándulásainkra – olvasható a Csupasport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 02. 10. 21:24
null
A nyugodt környezet lehetővé teszi, hogy kutyánk kedvére megvizsgáljon mindent, ami érdekli, az otthontól eltérő környezet felfedezése rengeteg izgalmat tartogat neki. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban a háziállatok elhízásának megelőzésével foglalkozó egyesület (APOP) kutatása szerint az amerikai házi kedvencek 56 százaléka túlsúlyos. Hogy Magyarországon mi az arány, arról nem állnak rendelkezésre információink, azonban így is ajánlatos odafigyelnünk a kisállatok egészségére, hiszen így jóval kisebb az esélye az egészségügyi problémáknak, ideértve a bőrfertőzéseket, a szívelégtelenséget és a diabéteszt.

A kutyák számára különösen hasznos lehet a túrázás, amelynek a súly karbantartása mellett is számos előnyös hatását lehet kiemelni.

A nyugodt környezet lehetővé teszi, hogy kutyánk kedvére megvizsgáljon mindent, ami érdekli, az otthontól eltérő környezet felfedezése rengeteg izgalmat tartogat neki.
Fotó: PEXELS

A túrázás segít a kutyák felesleges energiáit levezetni

Ha egy kutya otthon mindent szétrág vagy felássa a kertet, az általában annak a jele, hogy unatkozik. Ebben az esetben kifejezetten hasznos lehet, ha rendszeresen túrázni visszük, a ctvsh.com szerint ráadásul ez segít az állandó ugatás, az agresszió és a szorongás kezelésében is.

Szintén jó hatással van a turistaútvonalak közös bejárása a kutyák szocializációjára

Kedvencünk túrázás közben rengeteg fajtársával találkozhat, így bőven nyílik alkalma rá, hogy megtanulja a helyes viselkedést. Gazdaként a séta alatt gyakoroltathatjuk kutyánkkal a parancsszavak végrehajtását, rögzíthetjük benne, hogy ne egyen meg mindent, amit talál, és a különböző helyzetekben hogyan viselkedjen.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Babával is lehet kényelmes a túrázás

A kifejezetten túrázáshoz készített babahordozókkal a kicsiket is magunkkal vihetjük kirándulásainkra, de fontos, hogy mindenképp körültekintően válasszunk – írja a Csupasport.hu.

Ha kisbaba születik a családba, sokan hajlamosak feladni addigi életvitelüket, hobbijaikat. Utóbbit, különösen a túrázást, márpedig nem fontos hanyagolni, a kifejezetten túrázáshoz kifejlesztett babahordozók alkalmasak, hogy az egész család együtt túrázhasson.

Mire figyeljünk?

Ha a baba még nagyon kicsi, és mindenképpen menni szeretnénk, olyan babahordozót válasszunk, amelynek segítségével mellkasunkra erősíthetjük fel, hogy folyamatosan szemmel tarthassuk. A merevítős babahordozó első használata előtt mindenképpen érdemes gyermekorvossal egyeztetni, de általánosságban azt mondhatjuk, legkorábban akkor lehet a kicsit belehelyezni, ha már legalább hat hónapos, képes segítség nélkül stabilan ülni, teljesen ura a feje és nyaka mozgásának, és súlya minimum 7-8 kilogramm.

A meddig használható kérdésre sem bonyolult a válasz, a babahordozókhoz mindig megadják a teherbírást (az értékbe a gyermek súlya mellett a hordozóba tett egyéb felszerelést is számoljuk bele), valamint idővel egyértelművé válik, hogy már nem fér bele, hiszen kinövi.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.