A málnát évszázadok óta használják a nők a nehéz napok megkönnyítésére. A nőgyógyászok napjainkban is gyakran ezt a gyümölcsöt ajánlják azoknak, akiknek nagyon erős a menzeszük. De a vérzés enyhítése mellett fájdalomcsillapító hatása is van, várandós nőknek pedig igazi csodaszer lehet émelygés ellen.
Ha ön rendszeresen fogyaszt málnát, akkor kevesebb az esélye rákos betegségek kialakulására. A gyümölcsnek ugyanis magas az ellaginsav- és a fitonutriens-tartalma, amelyek segítenek a testnek megszabadulni a szabadgyököktől. Ezenkívül rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amelyek szintén segítenek megakadályozni a daganatok létrejöttét. Magas C-vitamin- és antioxidánstartalma miatt a málna szuper hatással van az immunrendszerre és segít megelőzni a súlyos betegségeket.

Fotó: Diétaésfitnesz.hu
Nyáron akár még az ásványvizébe is belecsempészheti a gyümölcsöt, ami így nemcsak lágy, málnás ízű lesz, hanem extra egészséges is.
HOZZÁVALÓK A MÁLNATORTA TÉSZTÁJÁHOZ:
1 1/2 bögre darált mandula vagy mandulaliszt
1/4 bögre keserű kakaópor
1/4 bögre olvasztott kókuszzsír
1 evőkanál természetes édesítő (xilit, sztívia)
(vagy 10 szem ledarált datolya)
csipet só
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ:
1/2 bögre zsíros tejszín
1/2 bögre mascarpone
200 g keserű csokoládé felolvasztva (60-75%)
1/4 bögre turmixolt málna
150 g fagyasztott vagy friss málnaszem
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrja össze a tészta hozzávalóit és nyomkodja bele egy piteformába. Tegye fóliával letakarva hűtőbe addig, amíg elkészül a krém.
Olvassza fel gőz felett a csokoládét, és keverje össze a málnaszemeken kívül a többi hozzávalóval.
Töltse a tészta tetejére, majd díszítse egész málnaszemekkel.
Az eredeti cikk és recept IDE kattintva érhető el.