Tokajból származik a gin, melyet a világ legjobbjának választottak

Rangos nemzetközi versenyen tarolt a tokaji gin, amely ezzel az elismeréssel soha nem látott magasságokba emelte a magyar desztillált italszakmát.

Forrás: origo.hu2021. 03. 10. 11:22
null
Az elismert tokaji gin Fotó: Seven Hills Distillery
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét rangos nemzetközi versenyen tarolt a Seven Hills Distillery Tokaj gyártotta gin, amely ezzel az elismeréssel soha nem látott magasságokba emelte a magyar desztillált italszakmát – olvasható az Origón.

A Gin Magazine Awards idei díjátadási ceremóniáját a járványhelyzet miatt most először a közösségi médiában élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése. Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awardson a világ legjobb ginjeit díjazzák, a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez.

Az elismert tokaji gin
Fotó: Seven Hills Distillery

A World Gin Awardsra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában- mondta Anita Ujszászi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az ún. kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb – 28 országból 124 darab – kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért.

Óriási meglepetésre a World GIN Awardson 2021-ben, a Seven Hilss Distillery Tokaj ginje bizonyult a világ legjobb kortárs ginjének. Ezzel a sikerrel olyan világmárkákat utasított a zempléni település – Bodrogkisfalud – kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, a Martin Miller's, a Christian Drouin, az Etsu, az Edinburgh gin, a Bluecoat, és még sorolhatnánk a patinás névsort.

Alig két hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett minket, mert egy ilyen erős kezdet után – bevallom nekem sem – volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogjuk tudni felülmúlni – nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere. Mostantól a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármilyen egyéb körülmény – tette hozzá.

A Seven Hills Distillery Tokaj-hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, amely az ital palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön.

Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a közönségének. A látogatókat – függően a járványhelyzet alakulásától – egy technológiai, illetve gin kultúrtörténeti bevezetővel is várják.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Összetartozásunk Bora – Benne rejlik az egész Kárpát-medence

Egy bor, amiben benne van az egész Kárpát-medence, minden cseppje más-más borász és borvidék termése. A békediktátum 100. évfordulójára elkészült az Összetartozásunk Bora – írja a Felvidéki Borhíradó.

Érmelléki Bakator, lendvai Olaszrizling, tokaji Furmint, siklósi Hárslevelű, muzslai Mézes fehér, erdély-hegyaljai Királyleányka – a Kárpát-medence jellegzetes fehér borai. Hogy mi a közös bennük? Mindannyit magyar kéz szüretelte, préselte, fejtette, kezelte. A történelem szeszélye folytán azonban a borvidékek, ahol a szőlő megtermett, ma más-más országok területén terülnek el. Most mégis egymásra találtak egy borban, mely az Összetartozásunk Bora nevet kapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.