Fiatalító arcmasszázs öt egyszerű lépésben

Mindössze napi pár perc kényeztetéssel, ráadásul méregdrága krémek használata nélkül is valóságos csodát tehetünk a bőrrel.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 04. 08. 14:37
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár tíz évet is fiatalodhat, aki rendszeresen átmasszírozza néhány csepp aromaterápiás olajjal az bőrét. Egy jó arcmasszázs maga a csoda – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

Fotó: Pexels

Száraz bőrre

1 csepp narancs- és egy csepp rózsaolaj, 5 ml jojoba, és 5 ml mandula olajban elkeverve

Érzékeny bőrre

2 csepp kamilla- és 1 csepp levendulaolaj 10 ml mandulaolajba elkeverve

Zsíros bőrre

1 csepp citrom- és egy csepp bergamotolaj 10 ml szójaolajban elkeverve

1. lépés: Olajat fel!

Vegyél le minden ékszert, és 10 percre kapcsold ki a telefonod! Ezután tegyél egy kevés masszázsolajat a tenyeredbe, és várj egy kicsit, míg megmelegszik. Óvatosan érintsd meg az orcáidat, és lágyan egymás után háromszor hátrafelé simítva a kezeddel feszítsd meg a bőrt a füled felé.

2. lépés: A petyhüdt arc legyen a múlté

A mutató és a középső ujjad végével az állaktól kiindulva körkörös mozdulatokkal masszírozd át az orcád két oldalát egészen a halántékig. Mikor a halántékhoz érsz, nyomd meg erősebben a középső és gyűrűsujjal ezt a területet, hogy felold a benned lévő feszültséget. Végül az orrcimpa két sarkánál is körkörösen nyomkodd át a bőrt. Ismételd meg lassan háromszor!

3. lépés: Így lesz gyönyörű a tekintet

Ezzel az egyszerű mozdulattal enyhítheted a szem körüli ráncokat, fekete karikákat és duzzanatokat. A középső és gyűrűs ujjal enyhe nyomásokkal haladj végig a szemöldökön belülről kifelé. Ezután a szem körkörös izmait simítsd végig, majd ismét a szemöldök következik. Ismételd ötször.

4. lépés: A ránctalan homlokért

A mutató és a középső ujjadat mindkét kézzel, mint egy-egy ollót helyezd a homlokra, és óvatosan egyszerre mindkét kézzel a szemöldök felett simítsd a bőrt a halánték felé. Ezután az ujjaid végével körkörösen is masszírozd át a homlokot.

5. lépés: Tüntessük el a tokát

Kicsit billentsd oldalra a fejed és mindkét kézfejeddel felváltva erőteljesen masszírozd át az állkapocs alatti területet. Természetesen fontos, hogy a másik oldalon is megismételd a mozdulatsort. Ujjaiddal ezután mindkét oldalon nyomkodd végig erőteljesen a nyak és a váll közötti területet, hogy enyhítsd a nyakizmok feszültségét.

Az arcmasszázs hatásairól szóló eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.