időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Fiatalító arcmasszázs öt egyszerű lépésben

Forrás: Diéta és Fitnesz
2021.04.08. 14:37
Fiatalító arcmasszázs öt egyszerű lépésben

Mindössze napi pár perc kényeztetéssel, ráadásul méregdrága krémek használata nélkül is valóságos csodát tehetünk a bőrrel.

Akár tíz évet is fiatalodhat, aki rendszeresen átmasszírozza néhány csepp aromaterápiás olajjal az bőrét. Egy jó arcmasszázs maga a csoda – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

Fotó: Pexels

Száraz bőrre

1 csepp narancs- és egy csepp rózsaolaj, 5 ml jojoba, és 5 ml mandula olajban elkeverve

Érzékeny bőrre

2 csepp kamilla- és 1 csepp levendulaolaj 10 ml mandulaolajba elkeverve

Zsíros bőrre

1 csepp citrom- és egy csepp bergamotolaj 10 ml szójaolajban elkeverve

1. lépés: Olajat fel!

Vegyél le minden ékszert, és 10 percre kapcsold ki a telefonod! Ezután tegyél egy kevés masszázsolajat a tenyeredbe, és várj egy kicsit, míg megmelegszik. Óvatosan érintsd meg az orcáidat, és lágyan egymás után háromszor hátrafelé simítva a kezeddel feszítsd meg a bőrt a füled felé.

2. lépés: A petyhüdt arc legyen a múlté

A mutató és a középső ujjad végével az állaktól kiindulva körkörös mozdulatokkal masszírozd át az orcád két oldalát egészen a halántékig. Mikor a halántékhoz érsz, nyomd meg erősebben a középső és gyűrűsujjal ezt a területet, hogy felold a benned lévő feszültséget. Végül az orrcimpa két sarkánál is körkörösen nyomkodd át a bőrt. Ismételd meg lassan háromszor!

3. lépés: Így lesz gyönyörű a tekintet

Ezzel az egyszerű mozdulattal enyhítheted a szem körüli ráncokat, fekete karikákat és duzzanatokat. A középső és gyűrűs ujjal enyhe nyomásokkal haladj végig a szemöldökön belülről kifelé. Ezután a szem körkörös izmait simítsd végig, majd ismét a szemöldök következik. Ismételd ötször.

4. lépés: A ránctalan homlokért

A mutató és a középső ujjadat mindkét kézzel, mint egy-egy ollót helyezd a homlokra, és óvatosan egyszerre mindkét kézzel a szemöldök felett simítsd a bőrt a halánték felé. Ezután az ujjaid végével körkörösen is masszírozd át a homlokot.

5. lépés: Tüntessük el a tokát

Kicsit billentsd oldalra a fejed és mindkét kézfejeddel felváltva erőteljesen masszírozd át az állkapocs alatti területet. Természetesen fontos, hogy a másik oldalon is megismételd a mozdulatsort. Ujjaiddal ezután mindkét oldalon nyomkodd végig erőteljesen a nyak és a váll közötti területet, hogy enyhítsd a nyakizmok feszültségét.

Az arcmasszázs hatásairól szóló eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.