Kozmetikumok: Így érdemes használni azokat a szakember szerint

A legtöbbet az időhiányra, az állandó rohanásra fogjuk – a szépségápolási hibáinkkal azonban hosszú távon többet ártunk, mint amennyit nyerünk azon a pár percen, amíg elkövetjük azokat. És míg néhány baki kifejezetten súlyos, mások annyira nem ártalmasak, mint elsőre hinnénk – mondja a Diéta és Fitnesz magazin online felületén olvasható cikkben Pasztorek Márta, kozmetikus.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 04. 15. 17:41
null
Bizonyos kozmetikumokat hosszabb-, míg másokat rövidebb ideig használhatjuk (A kép illusztráció) Forrás: flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vesszük figyelembe a kozmetikumok lejárati dátumát

Mennyire rossz szokás?

Nem a világvége – némelyik terméket bőrirritáció nélkül használhatja kevéssel a lejárat után is –, ám kétségtelen, hogy ilyenkor kisebb a hatásfokuk.

Ha nincs feltüntetve a terméken lejárati dátum, keresse a csomagoláson a piktogramot, ami jelzi, hogy hány hónapig használhatja a terméket felbontás után. Hogy ne felejtse el, mikor bontotta fel a krémet, olajat, szérumot, alkoholos filccel jegyezd fel a dátumot az üvegen. Ha viszont hosszú idő telt el a lejárat után, inkább ne használja a terméket!

Bizonyos kozmetikumokat hosszabb-, míg másokat rövidebb ideig használhatjuk (A kép illusztráció)
Fotó: flickr

– Árulkodó, ha a kozmetikai készítmény állaga, színe, szaga megváltozik; ezek a legbiztosabb jelei annak, hogy jobb, ha kidobja, mintsem a bőrére keni – figyelmeztet a szakember.

– A lejárt kozmetikumok bőrirritációt, kipirosodást, ekcémát, pattanásokat okozhatnak, hogy csak néhányat említsünk a sokféle baj közül.

A megoldás

Bízzon a megérzésében: ha már más az állaga, mint amit megszokott, nincs mese, ki kell dobni. Évente egyszer-kétszer érdemes nagytakarítást végezni a fürdőszobaszekrényben: amit nem használt az előző egy évben, azt dobja ki!

Nem mossuk le a sminket edzés előtt

Mennyire rossz szokás?

Többbféle oka lehet annak, hogy mozgás előtt nem mossa le az arcát: egy hosszú munkanap végén, amikor edzéssel próbálja levezetni a feszültséget, könnyű megfeledkezni arról, hogy reggel sminket tett fel, vagy egyszerűen csak még sport közben sem akar „pőrén” mutatkozni. Pedig jobban tenné, ha rászánna néhány percet!

– Ha nem tisztítja meg alaposan az arcát edzés előtt, a smink és a bőrét napközben ért szennyeződések a verejtékkel keveredve elzárják a pórusokat, ez pedig egyenes út a pattanások, mitesszerek kialakulásához.

Pasztorek Márta mindenkinek azt javasolja, hogy mossa le a sminket, mielőtt sportolni kezd, azoknak pedig különösen, akiknek problémás a bőrük.

A megoldás

Mindig legyen az edzőtáskájában egy csomag nedves arctörlő. (Környezetbarát megoldás a mosható korong és a folyékony sminklemosó.) Nagyon fontos, hogy ne csak edzés előtt, de utána is tisztítsa meg arcát, az izzadság ugyanis eltömíti a pórusókat.

A kozmetikumok helyes használatáról szóló cikk eredeti változata IDE kattintva érhető el.

Fátyolmaszk fejlesztéséhez kapott támogatást egy magyar cég

A Lora Beauty Kft. 190,54 millió forint összköltségvetéssel nanotechnológiát alkalmazó fejlesztést indított, a projekt 109,72 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült – közölte a magyar cég a távirati irodával. A szépségápolási termékek importálásával és gyártásával foglalkozó cég a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása című pályázaton fátyolmaszk fejlesztéséhez kapott támogatást. A fátyolmaszk esetében az arcpakoláshoz használt kozmetikai anyagokat nem közvetlenül a bőrre viszik fel, hanem átitatnak vele egy vékony szövetet, amit az arcra simítanak.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.