Nyugtatnak, erősítenek és gyógyítanak ezek az illóolajok

Az aromaterápia segít megteremteni a testi-lelki egyensúlyt. A következő 7 gyógynövény illóolaja a legjobb a stressz leküzdéséhez – írja az Astronet.

Forrás: astronet.hu2021. 04. 13. 15:44
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bergamott

Test: A citrusfélék a száj nyálkahártyájának gyulladásai esetén hatásosak. Toroköblögetéshez keverjen össze 1 csepp bergamottolajat, 1 csepp teafaolajat, 1 ek sót és 100 ml langyos vizet.

Lélek: Túl azon, hogy fertőtleníti a szoba levegőjét, ami influenza idején igen előnyös, nyugtató hatással is bír.

Citromfű

Test: 5-6 csepp citromfű párologtatása két területen is hatásos: a kivonat fertőtlenítő hatással bír influenza idején, nyáron pedig távol tartja a szúnyogokat.

Lélek: Kora reggel használjuk, mert így optimistán indul a napunk. 3 csepp a tusfürdőbe, és a reggeli fáradtságnak nyoma sem marad!

Jázmin

Test: A jázminolaj enyhíti a menstruációs görcsöket. Masszázsolajként (2 csepp jázminolaj 50 ml semleges bázisolajjal vegyítve) megnyugtat és megszabadít a fájdalomtól.

Lélek: A jázmin virága az érzékeket és a fantáziát stimuláló anyagokat rejt. Tegyünk 3 csepp jázminolajat 1 kis pohárnyi tejszínnel a kádba, és merüljünk el az illatok élvezetében.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Levendula

Test: Ősidők óra ismert fertőtlenítő hatása. 1-2 csepp a kisebb sérülésekre vagy könnyebb égési sebekre segíti a sejtek megújulását, a bőr gyors regenerálódását.

Lélek: Zaklatottság és elalvási problémák esetén verhetetlen! Cseppentsünk belőle 3 cseppet a párnára, és lazítsunk.

Fahéj

Test: Hideg, hűvös időben érdemes használni, hiszen felmelegít. Köszönhetően vérkeringés-serkentő tulajdonságának, masszázsolajként (3 csepp fahéjolaj 50 ml szezámolajjal elkeverve) megszünteti az izomfájdalmakat.

Lélek: 3 csepp az aromalámpába, és máris élvezhetjük csodálatos illatát, mely biztonságérzettel tölt el és oldja a belső feszültséget.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Eukaliptusz

Test: Megfázáskor tegyünk néhány csepp illóolajat forrásban lévő vízbe, és azzal inhaláljunk.

Lélek: Tegyünk 2 csepp eukaliptuszolajat és 2 ek mézet a fürdővízbe, így nemcsak a légúti megbetegedések győzhetők le gyorsabban, hanem motiváltabbak is leszünk, kevésbé érezzük tehetetlennek és kedvetlennek magunkat.

Bazsalikom

Test: A fűszernövény illóolaja étvágygerjesztőként hat, valamint segíti az emésztést. Használjuk gyakrabban, ha ilyen célra szeretnénk alkalmazni.

Lélek: A bazsalikom derűsebbé, energikusabbá tesz. Ha a fürdővízbe teszünk 4 cseppet belőle, akkor az illatok segítenek megszabadulni a nyugtalanságtól és a félelemtől.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.