Így kerüljük el futás közben a hasfájást!

Nincs annál kellemetlenebb, amikor az emberre futás közben rájön a hasfájás, a hányás vagy a szükség. Ha verseny vagy edzés előtt körültekintően étkezünk, elkerülhetjük a kellemetlen pillanatokat – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 07. 07. 12:38
null
A kép csak illusztráció. Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyára sokan szembesültek már kínzó hasfájással, bélgörccsel futás közben. Akár edzés, akár verseny közben jön rá az emberre a rosszullét, kellemetlen tud lenni. A CsupaSport magazin néhány tanácsal segít, hogy ezt elkerülhessük.

1. Futás előtt 2-3 órával kerüljük a nagy étkezéseket.

2. Futás előtt 30 perccel egyáltalán ne együnk semmit! Inkább kortyolgassunk sportitalokat vagy vizet.

3. Ha versenyre készülünk, előző este ne együnk magas zsírtartalmú ételt. Válasszunk könnyebb, rostos ételeket, zabpelyhet, banánt vagy teljes kiőrlésű pirítóst például.

4. A verseny előtti napon ne fogyasszunk alkoholt. Napközbeni étkezéseknél kerüljük a fűszeres és cukros ételeket is.

A kép csak illusztráció
Fotó: PEXELS

5. A futás reggelén nem ajánlatos koffeintartalmú italt inni. A koffein ugyanis irritálhatja a gyomrot és a gyomorsavat is növelheti.

6. Ügyeljünk arra, hogy a futást megelőző 24 órában sok folyadékot, leginkább vizet igyunk. A cukros gyümölcsleveket viszont hagyjuk ki ezen a napon.

Az emésztőrendszeri zavarok kiváltásában nagy szerepe van az étrendnek, éppen ezért nem mindegy, hogy mit mikor eszünk-iszunk. Persze mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, mi az, ami jó neki, de érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.