Nyári sminktippek, hogy a hőségben is ragyogjon

Akinek fontos a tökéletes smink, az nyáron sem szívesen mond le róla. Az idei nyár trendjét a végletek jegyében határozták meg a szakértők: vagy legyen láthatatlan vagy extrém módon színes. Lássuk, hogyan tudjuk ezt elérni.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 07. 08. 14:14
null
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyakorlatba átültetve a trendjavaslatok és az idei nyári sminktippek azt mondják: 20 alatt és 40 felett a láthatatlan smink, a kettő között pedig a vad smink lehet a nyerő. Persze nem árt figyelembe venni az alkalmat és az egyéniségünket sem, jobb óvatosan bánni a nagy nemzetközi guruk elgondolásaival – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

ELSŐ A NAPVÉDELEM

Azt már talán senkinek sem kell mondani, hogy a védelem nélküli napozásnak idővel látható következményei lesznek. Persze nehéz ezt huszonévesen elhinni, hiszen ragyogó és feszes a bőrünk ebben a korban. De ne legyenek illúzióink, ez az állapot nem tart örökké. Szerezhetünk szép barna színt, de fokozatosan és megfelelő fényvédelem mellett. Napközben használjunk magas faktorszámú védelemmel ellátott hidratáló krémet, a strandon pedig naptejet. Amint meglesz a téli sápadtság után az egészséges, napbarnított színünk, minden smink jobban fog állni. Ilyenkor már jobb elhagyni az alapozót, elegendő színezett krémet vagy csak korrektort használni. Ha kellemes barna az arcszínünk, a hibák sem olyan szembetűnők, így nem kell vastag vakolást készíteni.

A kép illusztráció Fotó: Pixabay

KINEK NEM CÉLSZERŰ SMINKELNI NYÁRON?

Aki izzadós típus, könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha egy forró napon lefolyik a szempillaspirál feketéje, vagy az apró ráncokba beül a gyenge minőségű alapozó. Érdemes a nagy márkákat forgalmazó üzletek szakembereivel konzultálni, hogy milyen terméket ajánlanak. Vagy mielőbb lebarnulni, az máris egészséges megjelenést biztosít, a színeket pedig fülbevalóval, nyaklánccal, színes táskákkal és a rúzzsal lehet pótolni.

A BRONZOSÍTÁS SOSEM ÁRT

Ha bronzosítót használunk, melegebb színárnyalatot adunk az arcunknak, ami egyúttal ragyogóbbá teszi a szemet és a fogat is.

MILYEN A LÁTHATATLAN SMINK?

A láthatatlan smink olyan, mintha semmi sem lenne az arcon, viszont a látvány tökéletes. Megvan a trükkje annak, hogyan tudjuk úgy felvinni a színeket, hogy teljesen természetesnek tűnjenek. Ha láthatatlan sminket készítünk, soha ne kontúrozzunk, hanem dolgozzuk el a széleket mindenütt. Ezt megtehetjük ecsettel vagy az ujjunkkal is.

A VÍZÁLLÓ TÉNYLEG VÍZÁLLÓ?

Ha a strandon vagy a tengerparton sem akarunk lemondani a sötét és hosszú pillákról, keressünk vízálló mascarát. Ma már egyre jobb minőségűeket dobnak piacra a gyártók, de bármit választunk is, próbáljuk ki otthon, győződjünk meg arról, hogy tényleg ott marad-e a festék, ahova szánjuk.

LÁTHATATLAN SMINK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

  • Mossuk le az arcot és töröljük át tonikkal.
  • Vigyük fel a hidratáló krémet.
  • Korrektorral tüntessük el a szem alatti karikákat.
  • Korrektorral semlegesítsük a pirosodásra hajlamos részeket.
  • Matt pirosítóval adjunk színt az arccsontnak és a homloknak.
  • A szemhéj alá tegyünk ragyogásfokozót.
  • A szemhéjra vigyünk fel natúr vagy barackos árnyalatot.
  • A szempillákat barna vagy csak átlátszó géllel élénkítsük.
  • A szemöldököt csak fésüljük át, nem kell erősen megrajzolni.
  • A szájra csak ajakápolót vagy vizes hatású fényt vigyünk fel.
  • A nyári sminktippek tárházát felvonultató eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az elmúlt évek hőhullámai próbára tették a városlakókat. Segítünk túlélni a kánikulát a betontengerben: Nyár a városban, avagy így vészelhetjük át a hőséget.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.