időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Nyári sminktippek, hogy a hőségben is ragyogjon

Forrás: dietaesfitnesz.hu
2021.07.08. 14:14
Nyári sminktippek, hogy a hőségben is ragyogjon

Akinek fontos a tökéletes smink, az nyáron sem szívesen mond le róla. Az idei nyár trendjét a végletek jegyében határozták meg a szakértők: vagy legyen láthatatlan vagy extrém módon színes. Lássuk, hogyan tudjuk ezt elérni.

A gyakorlatba átültetve a trendjavaslatok és az idei nyári sminktippek azt mondják: 20 alatt és 40 felett a láthatatlan smink, a kettő között pedig a vad smink lehet a nyerő. Persze nem árt figyelembe venni az alkalmat és az egyéniségünket sem, jobb óvatosan bánni a nagy nemzetközi guruk elgondolásaival – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

ELSŐ A NAPVÉDELEM

Azt már talán senkinek sem kell mondani, hogy a védelem nélküli napozásnak idővel látható következményei lesznek. Persze nehéz ezt huszonévesen elhinni, hiszen ragyogó és feszes a bőrünk ebben a korban. De ne legyenek illúzióink, ez az állapot nem tart örökké. Szerezhetünk szép barna színt, de fokozatosan és megfelelő fényvédelem mellett. Napközben használjunk magas faktorszámú védelemmel ellátott hidratáló krémet, a strandon pedig naptejet. Amint meglesz a téli sápadtság után az egészséges, napbarnított színünk, minden smink jobban fog állni. Ilyenkor már jobb elhagyni az alapozót, elegendő színezett krémet vagy csak korrektort használni. Ha kellemes barna az arcszínünk, a hibák sem olyan szembetűnők, így nem kell vastag vakolást készíteni.

A kép illusztráció Fotó: Pixabay

KINEK NEM CÉLSZERŰ SMINKELNI NYÁRON?

Aki izzadós típus, könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha egy forró napon lefolyik a szempillaspirál feketéje, vagy az apró ráncokba beül a gyenge minőségű alapozó. Érdemes a nagy márkákat forgalmazó üzletek szakembereivel konzultálni, hogy milyen terméket ajánlanak. Vagy mielőbb lebarnulni, az máris egészséges megjelenést biztosít, a színeket pedig fülbevalóval, nyaklánccal, színes táskákkal és a rúzzsal lehet pótolni.

A BRONZOSÍTÁS SOSEM ÁRT

Ha bronzosítót használunk, melegebb színárnyalatot adunk az arcunknak, ami egyúttal ragyogóbbá teszi a szemet és a fogat is.

MILYEN A LÁTHATATLAN SMINK?

A láthatatlan smink olyan, mintha semmi sem lenne az arcon, viszont a látvány tökéletes. Megvan a trükkje annak, hogyan tudjuk úgy felvinni a színeket, hogy teljesen természetesnek tűnjenek. Ha láthatatlan sminket készítünk, soha ne kontúrozzunk, hanem dolgozzuk el a széleket mindenütt. Ezt megtehetjük ecsettel vagy az ujjunkkal is.

A VÍZÁLLÓ TÉNYLEG VÍZÁLLÓ?

Ha a strandon vagy a tengerparton sem akarunk lemondani a sötét és hosszú pillákról, keressünk vízálló mascarát. Ma már egyre jobb minőségűeket dobnak piacra a gyártók, de bármit választunk is, próbáljuk ki otthon, győződjünk meg arról, hogy tényleg ott marad-e a festék, ahova szánjuk.

LÁTHATATLAN SMINK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 • Mossuk le az arcot és töröljük át tonikkal.
 • Vigyük fel a hidratáló krémet.
 • Korrektorral tüntessük el a szem alatti karikákat.
 • Korrektorral semlegesítsük a pirosodásra hajlamos részeket.
 • Matt pirosítóval adjunk színt az arccsontnak és a homloknak.
 • A szemhéj alá tegyünk ragyogásfokozót.
 • A szemhéjra vigyünk fel natúr vagy barackos árnyalatot.
 • A szempillákat barna vagy csak átlátszó géllel élénkítsük.
 • A szemöldököt csak fésüljük át, nem kell erősen megrajzolni.
 • A szájra csak ajakápolót vagy vizes hatású fényt vigyünk fel.
 • A nyári sminktippek tárházát felvonultató eredeti cikk elérhető a Diéta és Fitnesz oldalán.

  Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy az elmúlt évek hőhullámai próbára tették a városlakókat. Segítünk túlélni a kánikulát a betontengerben: Nyár a városban, avagy így vészelhetjük át a hőséget.