időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

A kutyák is hordhatnak túrahátizsákot

Forrás: CSUPASPORT
2021.09.28. 11:40 2021.09.28. 19:15
A kutyák is hordhatnak túrahátizsákot

Málhás szamarat nem lehet és nem is szabad csinálni a kutyákból, de már léteznek olyan speciális hátizsákok, amelyek használatával akár rövidebb, akár hosszabb túrákon könnyedén elcipelik a saját felszerelésüket – olvasható a CsupaSport cikkében.

Magyarországon nem sűrűn látni kutyás túrázókat, hát még olyanokat, akik a kutyájukra speciális hátizsákot tesznek kirándulás közben. Márpedig külföldön egyre népszerűbb ez a szokás, és nem véletlenül.

A kutyák a vizüket, élelmüket, játékukat és egyéb felszerelésüket is kényelmesen vihetik a hátukon, tehermentesítve ezzel a gazdájukat.

Ahogy a fenti videón is látható, a kutyáknak készült hátizsákok állítható hevederekkel és csatokkal tökéletesen a kedvenc adottságaihoz igazíthatók. Mindössze néhány fontos dologra kell figyelnünk.

Hogyan túrázzunk kutyával?

Ha szeretnénk, hogy kirándulásainkra négylábú társunk is elkísérjen, be kell tartanunk néhány kimondott vagy kimondatlan előírást.

Elsősorban a megfelelő méret (XS–XL) kiválasztására, valamint az állítható hevederek meglétére. Ezek biztosítják, hogy a hátizsák stabilan illeszkedjen a kutya hátára, ne csúszkáljon túra közben. Az anyagválasztás is fontos, nem szabad, hogy a hátizsák alatt túlzottan rámelegedjen az állat hátára, fontos, hogy jól szellőző, légáteresztő anyagból készüljön, emellett természetesen tartós is legyen, nem szabad kiszakadnia, ha véletlenül ágaknak, köveknek ütközne vele az állat.

A kutyák legfeljebb testsúlyuk 25 százalékát hordhatják a hátukon, de óvatosságból érdemesebb 10-15 százalékkal számolni, és ahhoz is fokozatosan hozzászoktatni.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.